Metin Savaş : KIVILCIM - Türk Ocaklarının Romanı
Türk Edebiyatı'nın günümüzdeki en iyi 5 romancısından biri olduğunu düşündüğüm Metin Savaş hocamız, Türk Ocaklarının romanını yazdı.
Metin Savaş kitabın adını "Kıvılcım" koyarken çok haklıydı. Türk'ün ayağa kalkması için gerekli olan tek şey bir kıvılcımdı. Metin Savaş, şuurlu bir Türk evladı olduğu için bir kıvılcımın Türkler için ne ifade ettiğini iyi biliyor.
190 Tıbbiyeli genç, Osmanlı devletinin var olma mücadelesi verdiği dönemde ellerini taşın altına sokarak harekete geçtiler. Türk'ün adının tarihten silinmek istediği bir dönemde Türk'ün ismini tabiri caizse dağa taşa yazarak bir uyanış bir silkiniş hareketi başlattılar. Bir dernek kurdular, kurdukları derneğe Türk'ün adını verdiler.
190 Tıbbiyeli gencin yanında Türk Milleti'nin derdiyle dertlenip çözüm önerileri sunan Ziya Gökalp, Yusuf Akçura, Ahmet Ağaoğlu, Hamdullah Suphi gibi aydınlar da ocağın ateşini harcadılar.
Türk Ocaklılar Çanakkale'de, Sarıkamış'ta, Kurtuluş Savaşı'nda cephede vuruşurken aynı zamanda Türk kültürüne, Türk tarihine, Türk diline, Türk sosyal hayatına ve Türk aydınlanmasına katkılar yapmaya devam ettiler.
Kitabın yazarı Metin Savaş'ın da dediği gibi ; "Türk Ocaklılar vicdanlarıyla ve fikirleriyle hürriyetin bayraktarlarıdırlar. Türk Ocaklılar aydınlanmacıdır. Türk Ocaklılar, tekrar ediyorum, birer Bozkurt' turlar. Türk Ocaklı olmak yamandır. Ne mutlu Türk'üm diyene!