KÜREDEKİ DENİZ KIZI
Çok tatlı iki kız kardeşin macera dolu hikayesini sizlerle paylaşmaktan büyük mutluluk duyacağım.
Buğu ve Burcu kardeşler.
Gittikleri bir dükkanda kendilerine verilen bir deniz kızı bulunan küre ve iksir ile öyle güzel maceralara dalıyorlar ki, insan okumuyor adeta yaşıyor.
7 dilimli ada içinde her gece uykuya daldıklarında bir adaya giderek hem bir çok maceraya bizleri sürüklüyor hem de içlerine öylesine güzel işlenmiş bilgiler ile çocuklarımıza da çok faydalı bilgiler edinmesine destek oluyorlar.
Çocuğunuz her sayfa da farklı bilgiler edineceği, sizlere danışıp acaba burda anlatılan nedir diye merakla sorular soracağı bir hikaye.
İçinde bir çok efsanevi karakterden, notalardan, yararlı yiyecek ve içeceklerden, bazı spor dallarından ve uygulamalarından ve hatta atıkların doğaya verdiği zararlardan bahsedilmiş.
Bu konular hikaye içinde çok iyi yer edinmiş ve çocukların anlayacağı en iyi şekillerde anlatılmıştır.
Plastik çöpler ne yazık ki doğada kolayca erimiyor ve Yok olmuyorlar. Şuna bakın, öyle büyük ki 100.000.000 ton çöpün %80' i karadan ve %20'si denizdeki gemilerden geliyor. Plastik parçalara ayrılıp ufacık hale gelince erimiyor, kaybolmuyor ve denizaltı hayvanları bu küçücük parçaları yakamoz zannedip yiyorlar. Sonra da sofranıza kadar geliyor, yapılan yanlışlar hepimize geri dönüyor.
Dikkat edin ama şalgam daha önce hiç fark etmediğiniz organlarınızı yakabilir. Midenizde havai fişeklerin patladığını hissettirebilir. Öyle bir karışımdır ki; kan yapar, temizler, şifalar. Yararları çoktur.
@yediverenyayinlari @yediverencocuk
@butikkitapcom