·352 syf.····Okunma: 24 Haziran 2021 22:50 Açıkçası beklentimi karşılamayan bir kitap oldu. Başları da sıkıcıydı sonları da. Bir tek ortalarda merak ettiğim ve akıcı giden yerler oldu o kadar. Ama kitabın bana birçok katkısı da oldu. Hiç daha önce duymadığım, görmediğim kelimelerle karşılaştım ; bunların anlamını öğrendim. Siyasi kavramlar hakkında pek bilgim yoktu ama kitabı okuyunca anlamlarını iyice araştırıp öğrenmeye, kitapta asıl eleştirilen şeyin ne olduğuna dair epey kafa yordum ve sonunda bulduğuma inanıyorum. Kitap komünizmi, totaliterliği ve sosyalizmi eleştiriyor. Gerçekleşmesi imkansız bir durumu anlatıyor, gerçi bu yüzden distopya zaten. Ama yine de hayatta buna benzerliği olan birçok olayın olduğunu gösteriyor. Sıradan gördüğümüz, bize garip gelmeyen bazı şeyler için bize çok ama çok farklı bir bakış açısı sunuyor. Aslında düşünsel anlamda insana çok şey katıyor, ben kurgusallığını akıcılığını beğenmediğimi söyleyebilirim. Cesur Yeni Dünya nın bu kitaptan bin kat güzeldi bence. Sebebi de Cesur Yeni Dünya nın düşünsel faydasının yanında akıcı, zevkli bir kurgusunun olması.Ayrıca yazarın bu kitabı verem iken yazmasının beni çok şaşırttığını da belirtmeden geçemeyeceğim. Tanrıların Tohumu ile karşılaştırdığımda ise o kitabı okumasaydım da olurmuş dediğimi anımsıyorum fakat 1984 ü okuduğumda kurgusunu beğenmesem de düşünsel olarak bana bir şeyler kattığı için okuduğum için memnunum.