2021 6. kitabı
Okunma: 26 Haziran 2021 11:34
Merhaba Sevgili Okurlar; Öncelikle kitabı kesinlikle okumanızı tavsiye ederim. Kitap 1.kişi ağzından ve çok akıcı bir dille anlatılmış. Bir oturuşta 3, 4 saat okuyabiliyorsunuz. Kitabı biraz anlatıcak olursam Alex adında bir karakterimiz ve onun çetesi var ve bu çete hem para kazanabilmek hemde eğlendikleri için hırsızlık, cinayet vb. gibi suçlar işliyorlar. Ve yine bir gün Alex yaşlı,zengin ve birçok kediye sahip olan bir kadının evine hırsızlık yapacakken Alex kendisinin bu çetenin başı olduğunu kanıtlayabilmek için kendi başına kadının evine soyguna gidiyor ama orada arkadaşlarının ihanetine uğrayıp polise yakalanıyor. Önce polisler Alex'i öldürüresiye dövüyorlar sonrada hapise atıyorlar.Ve gelen habere göre yaşlı kadının öldüğü ve Alex'in 14 yıl hapis aldığı söyleniyor.Ama hükümetin getirdiği yeni yöntem sonucu suçlular kolayca serbest kalabiliyor ve ilk denek Alex oluyor. Sonrasında Alex serbest kalıyor. Ve daha sonra ailesi tarafından da ihanete uğrayan Alex bir başına kalıyor. Ve bir iyiliksever ona yardım ediyor. Kitabın sonraki sayfalarında Alex intihara kalkışıyor ama ağır yaralı olarak kurtuluyor. Ve kitap bu şekilde 15 yaşındaki Alex'in 18, 19 yaşına kadarki çektiği çileleri, ihanetleri, eziyetleri anlatıyor. Kitabı Anthony Burgess değilde Alex tarafından sanki Alex yazmış gibi okuyorsunuz. Kitabın birçok yerini çok fazla anlatıp sizi kitabı okumamaya sürüklememek için atladım ama kesinlikle okuyun.
Otomatik PortakalAnthony Burgess · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2009113,3bin okunma