·400 syf.····Okunma: 26 Haziran 2021 01:04 Selaaaam
@kitapsevgisi07 ile başladığımız
Ateşli Kanatlar Serisi maratonu bitti!
Sevgili yazarımız kitabı öyle bir yerde bitirdi ki neler olacağını çok merak ediyorum.
Sanki ne yazsam spoiler olacak ama Dirilişten bahsedeyim.
2. kitap sonunda Cassie, bir seçim yapar ve Aidan için büyük bir fedakarlık gösterir. Cassie’nin yaptığı seçim sonucunda hissettiği duygular ile başlıyoruz kitaba. Yaptığı seçimden pişman değil ama hissettiği duygulara engel olamıyor.
Her ikisi de Cassie’nin yaptığı seçimin getirdiği sonuçlara katlanırken, kendi dünyalarında acı çekiyorlar. Dünyaya inen Cassie, hayatta kalabilmek için cadı kardeşi Meredith’in yardımıyla ruhlarla beslenirken, Aidan içinde bulunduğu yeni gerçeklikte büyük bir eksiklik duygusu çeker.
Tüm karakterlerimiz bir şekilde yeniden buluştuğunda, karşılarına çıkan yeni düşman hepsi için büyük bir tehlike olacaktır.
Cassie ve Aidan sevdiklerini koruyabilecek mi?
Yeni düşmanla savaşırken kayıplar olacak mı?
Yazarın yazım ve ifade şekli son kitapta cidden arşa ulaşmıştı ve bu durum çok hoşuma gitti. Özellikle karakter ve mekan betimlemeleri, diyaloglar ve iç sesler çok başarılıydı.
Son yüz sayfaya gelene kadar karakterlerin duyguları düşünceleri ön plandaydı ve aksiyon kısmını biraz azdı fakat bu bence kitabın içine daha da çekilmemizi sağladı.
Genel olarak bütün seri hakkında yorum yapmam gerekirse; hem yazarın kalemine hem de oluşturduğu evrene hayran kaldım diyebilirim.
Fantastik dünyalar, karakterler, olaylar yaratmanın ne kadar zor olduğu düşünülürse yazarın güzel iş çıkardığını düşünüyorum.
Fakat kitapta bir yaş sınırı olmaı gerektiğini düşünüyorum çünkü içinde argo ve cinsellik barındırıyor özellikle ilk kitap Hilekar'da bir tık beni bu rahatsız etmişti. Örneğin 14 yaşındaki biri için uygun olduğunu sanmıyorum 17-18 yaş aralığında okunması gereken bir genç fantastik kurgu bence. Fantastik severlere hitap edecek bu seriye bence şans verebilirsiniz.
Herkese iyi okumalar dilerim