Bütün Alıntılar
Anladım işi, sanat Allah’ı aramakmış; Marifet bu, gerisi yalnız çelik çomakmış. N. F. Kısakürek 6 İslam’da sanat, ahlakın bir parçası olarak amel kategorisinde yer alır. 12 Ey insanlar! Yeryüzündeki şeylerin helal ve temiz olanlarından yiyin. Şeytanın izinden yürümeyin. Çünkü o sizin için apaçık bir düşmandır. (Bakara, 2/168.) 32 Anne babaya iyi davranma, akrabayı gözetme, eş ve çocuklara karşı şefkat ve merhametle muamele etme, kul ve kamu hakkına karşı titiz olma, komşuya eziyet etme- me, yalan söylememe, dedikodu yapmama gibi pek çok dinî/ah- laki kuralı uygulama noktasında üzerine düşeni yapmayan bir ku- lun nafilelerle Allah’a yaklaşmak istemesi nafile bir çabadır 35 Ağızdan çıkan her söz sahibinin düşünce ve gönül dünyasının tercümanı değil midir? Sözünü terbiye etmek isteyen önce kalbini terbiye etmeli çünkü söz gönülden gelir dilden çıkar diyor Hz. Mevlana 47 Ahmet Haşim’in ifadesiyle “Müslüman saatini kendisine mahsus zarafetiyle ya- şar.” 53 Namaz kılmanın, oruç tutma- nın, iyilik yapmanın verdiği sü- ruru maddi hazların önüne ge- çirmeyi başarabilen insanı kim/ ne aşağılara çekebilir ki? 71