2021 10. kitabı
MARTİN EDEN Martin, bir kavgada yardım ettiği Arthur’un evine akşam yemeğine davet ediliyor. Arhur’un kardeşi Ruht ‘a ilk gördüğü anda aşık oluyor ve Martin’in yolculuğu başlıyor. İçlnde hep okuma sevdası olan Martin Ruht’u elde edebilmek ve soylu görünmek için okumaya başlıyor. Okudukça ufku açılıyor ve içinde onu yazmaya teşvik eden inanılmaz bir istekle yazmaya başlıyor. Aşkı için, açlığı ve sefaleti yazdığı yazılarla para kazanıp yenme çabasına giren Martin Eden defalarca dergilerden red cevabı alıyor fakat bu onu yıldırmıyor aksine daha çok çalışıp daha çok okuyarak güzel olan karakterini daha da güzelleştiriyor.Martin, yazılarını dergilere yollamak için kazandığı bütün parayı harcıyor. Sevdiği kadının onu anlamaması ve ona inanmaması Martin’i ne kadar üzse de yazar olma sevdasından vazgeçmiyor ve iki yıllık süre istiyor ama Ruht parasız ve işsiz oluşuna dayanamayıp onu terk ediyor. Kaybettikleirne rağmen vazgeçmeyip yazılarını göndermeye devam ederken nihayet şans yüzüne gülüyor ve Martin Eden, dergiler tarafından mektuplar alıyor ,yazdığı bütün yazılar farklı dergilerde yayımlanarak ünlü biri oluyor. Zamanında ona inanmayıp reddedenler ona büyük bir saygı gösterip onu ağırlamak ve misafir etmek için yarışa giriyorlar. Ama artık Martin, o eksi Martin Eden değildir ve insanların ikiyüzlülüğü,paraya olan saygısı onu insanlardan daha çok soğutuyor. Kitabın sonunda beklenmedik bir yolculuğa çıkarak şaşırtıyor bizi Martin Eden !... Martin Eden , uzun zamandır okumak istediğim kitaplardan biriydi .Bu kadar geciktirdiğim için üzüldüm. Elinizde varsa muhakkak bekletmeden okuuyun derim. Kitap,Jack London’ın otobiyografik romanı sayılır aslında!.
Martin EdenJack London · Koridor Yayıncılık · 2020134,8bin okunma