2021 7. kitabı
Dikkat spoiler içerebilir ! Jock London ... Jock London sizi sıcak bir yaz günü rahat koltuğunuzdan alıp buzlarla kaplı, karların artık normal bir görüntü olduğu vahşi kuzey topraklarına götürüyor.O topraklarda öfke var , açlık var ve tabiki yaşam mücadelesi var. Kitabın kapağını açar açmaz bunu ilk pasajda tüm ruhunuzla hissediyorsunuz . Kitap 4 farklı değişim içeriyor.Öncelikle dişi kurtla yabanı görüyoruz vahşi doğanın en ilkel halini.Daha sonra bozkunduz la insan-hayvan ilişkisi ama burada gördüğümüz daha çok çıkar ilişkisi .Sonra ise güzel smith ile insanın vahşi tarafını.En son ise Wedon scot ile sevgiyi görüyoruz. Hangi canlı olursa olsun hayatın bitakım envanterleriyle hamuru şekilleniyor.O hamura öfke ve kötü şeyler koyarsan ortaya ne çıkacağı az buçuk belli.Lakin o hamura sevgi koyarsan ne çıkacağını senin bile aklın almaz.Mesala beyaz dişin yani yabani bir kurdun içgüdülerini inkar ederek sahibini görme arzusuyla en temel içgüdüsü olan yeme ve öldürme içgüdüsünü bastırması gibi.
Beyaz DişJack London · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202095,6bin okunma