2021 12. kitabı
Okunma: 30 Haziran 2021 11:04
Herkese merhaba Karantinanız nasıl geçiyor? Evde kaldığımız şu günlerde kitap okuyor musunuz? Okuyorsanız neler okuyorsunuz? Ben iki gün önce @nurdaninkitapligi moderatörlüğünde Özkan İrman'a ait Yamyam ve Avcısı isimli kitabı okudum ve bugün sizlere bu kitaptan bahsetmek istiyorum. Gerçek olaylardan esinlenerek yazılmış olan bu kitapta Balkanlar'dan göç eden bir ailenin hikayesi anlatılmaktadır. İşte Kadir de Balkanlar'dan göç eden bu ailede doğmuştur. Babası kumarhane işleticisi olan Kadir, çocuk yaşlardan itibaren bu ortamda büyür. Yer altı dünyasının karanlık yüzünü gördükten sonra geleceğe yönelik bazı kararları sorgulamaya başlar ve bu mesleği devam ettirmeme kararı alır. Kadir'in iç dünyası ile olan hesaplaşma ve vicdan muhasebesini işleyen bu kitapta, aslında çevremizde nice insanların Kadir'in kumarhanede görüp şahit olduğu olayları yaşayan kişiler olduğunu bilmek kitabı daha da inanarak okumamızı sağlıyor. Yamyam ve Avcısı Özkan İrman'dan okuduğum üçüncü kitap ve içlerinde en hoşuma gideni oldu. Dil ve anlatım olarak diğer kitapları gibi bu kitabında da yazar, oldukça akıcı ve sohbetvari bir anlatım benimsemiştir. Sevgiyle ve kitapla kalın.
Yamyam ve AvcısıÖzkan İrman · Majör Yayınları · 202067 okunma