İrade Terbiyesi
2021 1. kitabı
Ben kitaba Cemil Meriç'in "Disiplin içinde çalışmayı bu kitaptan öğrendim" sözü üzerine merak duydum... Kitap başlığında da belirttiği gibi irade terbiyesinin aşamalarından bahsediyor, Öncelikle" irade terbiye edilir mi?" Sorusu üzerinde duruyor. Bu benimde bugünlerde üzerinde durduğum bir soruydu. Jules payot diğer kuramları da çürüterek iradenin devamlılık ve sabırla çürütebileceğini savunuyor, ben şahsen kitaba böyle başlamasına hayran kaldım, zira eminim hepimiz düşünmüşüzdür kişilik, karakter, irade doğuştan ve değiştirelemez midir? yoksa çevreden ve değiştirebilir midir? Bu konuda okuyucuyu ikna ettikten sonra yazar İrade eğitiminde zihnin meditasyonunun öneminden bahsediyor, ben bunu ilk defa bu kitapta duydum ve gerçekten üzerinde durulması gereken bir konu olduğunu düşünüyorum. İrade, üzerinde emek harcanması gereken duygu ve düşüncelerimizden daha zayıf ve çoğunlukla tutkulara yenilen bir zaafmış meğer.. Velhasıl kelam çevremde herkese rahatlıkla önerebileceğim bir kitap okuyacaklara kalem ve kağıtlarını hazırlayıp dikkatle altını çize çize okumalarını tavsiye ederim. Kitapla kalın
Felsefe-Düşünce
İrade TerbiyesiJules Payot · Koridor Yayıncılık · 202038,4bin okunma