2021 15. kitabı
Okunma: 31 Mayıs 2021 23:52
Kitabın kapak tasarımı beni kendisine öyle bir çekti ki yazarın ismine hiç bakmadan aldığım kitaplardan oldu Hekate’nin Kızları. Doğruyu söylemek gerekirse Ekin Koç, Fantastik türünde okuduğum ilk Türk yazar. Yazarın adını görmesem kitabın bir Türk tarafından yazıldığını anlayabileceğimi sanmıyorum çünkü o kadar Amerikanvari bir yazım dili var ki kitapta eğer yurt dışı pazarına açılacak olursa oradaki okurların da anlayabileceğini pek sanmıyorum. Açıkçası bu durum beni çok üzdü. Umarım ikinci kitaptaki bazı olaylar Türkiye’de geçer ve Erin’in dostlarının arasına yeni karakterler Türk olarak eklenir. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki yazarın da söylediği gibi kitap tam anlamıyla Harry Potter esinlenmesi üzerine kurulmuş bir evrende geçiyor. Sonlara doğruysa bu esinlenmeden sıyrılıp yavaş yavaş kendi evreninin kapılarını aralıyor bizlere. Mitoloji okumayı, araştırmayı çok seven bir insan olarak her şeyin yerinde kullanılıp birbirine bağlandığını gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Yazarın betimlemeleri, olayları bizlere aktarış şekli gerçekten çok profesyoneldi, hele ki bu kitabın yazarın ilk kitabı olduğunu düşünürsek. Ayrıca kitabın içerisindeki çizimler (anladığım kadarıyla yazara ait) karakterleri yazarın gözünden görmemizi ve bazı sahneleri kafamızda canlandırmayı daha kolay kılmış. Bana göre tek üzerinde çalışılması gereken konu karakter gelişimleri. Evet, Erin’in üzerinden dönen bir dünyadayız fakat yan karakterlerin de gelişimini, değişimini görmek isterdim. Kitabın sevdiğim yönlerinden birisiyse ataerkil bir düzenin yönettiği dünya düzeni içinde bir erkeğin çıkıp da bir kadının düşünce dünyasıyla anaerkil bir dünya düzeni kurmuş olması ve arada esen feministlik dalgaları oldu. Kitabın konusuna gelecek olursak, doğumundan beri kendini ucundan köşesinden dokundurulmuş bir şekilde de olsa hep büyünün içerisinde bulan bir kadın karakterimiz (Erin) başrolde. Erin, günün birinde içten içe gerçek olmasını dilediği bu büyülü evrenin aslında gerçekten de var olduğunu hatta kendisinin de bir cadı olduğunu öğrenir. Vhartlox Cadı Akademisi’nin kapısından içeriye girdikten sonra bir daha hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.
Hekate'nin KızlarıEkin S. Koch · Ephesus Yayınları · 20202,584 okunma