·424 syf.····Okunma: 04 Temmuz 2021 19:41 Nermin Yıldırım~Unutma Beni Apartmanı~ Hep Kitap 9.Baskı
415 sayfa
Lütfen dünyaya bir çocuk getirmeden önce annenin ve babanın yükümlülükleri nelerdir, bir çocuğun özellikle duygusal ihtiyaçlarını giderebilecek kadar sevgi ve şevkatin sizde olup olmadığını en azından sorun kendinize aksi halde ziyan olmuş bir çocukluk geçiren insan bunu bir DNA gibi KENDİ çocuğuna geçirmekte mutlu çocuk mutlu aile, mutlu toplum ülke demek hepsi görünmez bağlar ile birbirine bağlı.
Büyütülen her çocuğun anne veya babasından izler taşıyacağı söylenir Anadoluda hep. Mesela "Annelerin kaderini yaşar kızlar." denir kitap da annesinin talihini yaşayan kız ve babasının talihini tecrübe eden bir oğul birebir benzeri olmasada kitabı okurken fark ediyorsunuz bunu.
Çeşminaz Hanım var bir de hayatını eşinin, oğlunun hayatını, torunun hayatını özetle yaşayan ve hatta ölen insanların kusurlarını örten konu komşuyu, rezili rüsvalığı çok önemseyen bir gelenekten gelme eminim okuyan herkesin Çeşminaz hanıma benzettiği yakınında ya da uzağında birileri olacak..
Kitabın dili çok çok sade ve konuşma dilinde. Sürükleyiciliği 10/7 puan.
Daha çok yorum yapmayacağım belki de aradığımı buldum direkt şu alıntıya geçmek istiyorum çünkü bu alıntı bende yeni bir pencere açtı sırf aşağıdaki alıntı ile ilgili sayfalar yazabilirim.
"...birini toprağa vermenin zor, ama kaybetmenin, nerede olduğunu bileMEmenin daha feci olduğunu..Yaşayan bilir. Ölüler artlarında teselli veren tatlı hatıralar bırakır.
Oysa kaybolandan geriye tek kalan, dünü, bugünü ve yarını yutup yok etmeye yeminli, devasa bir şüpheler girdabıdır.
Bu girdabın laneti bir kez dile geldi mi sadece giden değil, kalanlar da kayıplara karışır....
Sen kaybın karanlığını aydınlatacağına, kayıp seni kendi karanlığına çeker alır. İşte bu yüzden, feci bir sondan daha fecidir sonlanmadan gözden kaybolmuş YARIM HİKÂYELER."(syf.225)
İyi Okumalar