2021 6. kitabı
Okunma: 04 Temmuz 2021 23:13
Kitap hakkındaki yorumumu söylemeden önce şunu belirtmem lazım ki okuduğum yayınevi berbattı. Othello yerine Hello yazmışlardı ve bir sürü yazım hatası! Anonim yayıncılıktan almayın sakın pişman olursunuz. Kitaba gelirsek Shakespeare'in diğer tiyatrolarını okurken yaşadığım heyecanı bu kitapta o kadar yaşamadım. Nedense beni o kadar etkilemedi. Yani sonlara doğru hikayeye daha çok heyecan geldi. İlk defa tiyatro okuyacak birisine önerebileceğim bir kitap değil. Kafama takılan şey Othello sevgilisini bu kadar seviyorsa nasıl bir başkasının sözüne güvenip hareket edebilir? Bir defa olayı araştırsa (sevgilisine tüm gün fahişe diyerek hakaret etmeye ara verseydi belki araştırırdı) hiç böyle trajedi olmazdı. Yazık sevgilisi de saf aşık her şeye göz yumdu. Juliet saflığı vardı anlayacağınız. Ama zaten Shakespeare'in olayı bu. Tüm ana karakterler tiyatro boyunca abuk sabuk monologlar yapa yapa en sonunda hık diğer dünyaya giderler diğeri de ardından bakakalır. Eğer önceden birkaç tiyatro okuduysanız tavsiye edebilirim ama ilk defa bu tür okuyacak varsa asla önermem.
OthelloWilliam Shakespeare · Kitap Zamanı Yayınları · 200926,8bin okunma