2021 10. kitabı
Okunma: 07 Temmuz 2021 10:56
Doğan Cüceloğlu bu kitabında ebeveynlerin nasıl davranmaları gerektiği ile ilgili çok güzel paylaşımlarda bulunmuş kendisini çok severek takip ediyorum. Her anne babanın mutlaka okuması gereken bir kitaptır iyi ki okumuşum ve bilinçlenmişim diyorum. Birçok bakış açımı değiştiren ayrıntılar keşfettim. Diğer kitaplarını da mutlaka not alıp en kısa zamanda okumak istiyorum. Haydi anne babalar sizlerde bu kitabı edinin ve mutlaka kendinizi geliştirin Kitaptan beğendiğim birkaç alıntılar ; “Kendine değer verip geliştirenin ait olduğu ekip de kaçınılmaz olarak gelişir. Akıllı anne-baba bilir ki, sevdiği ve değer verdiği insanlara yapabileceği en büyük hediye, kendini geliştirerek olabileceği en iyi insan olmaktır.” Gelelim şimdi öbür kutba; çocuğun potansiyeline güvenilen ortamlarda büyüyen çocuğa sürekli şu mesajlar gelmektedir ; "Sen bizim için önemlisin, muhteşem bir potansiyelsin, sen de hiçbir eksiklik yok; yeri doldurulamayacak birisin ve teksin. Doğuştan mükemmel ve yetkin bir potansiyel olarak doğdun, aynı yürümeyi öğrendiğin gibi bütün gerekli yaşam becerileri ni öğrenirsin. Senin için gözümüzü kırpmadan hayatımızı teh likeye atabiliriz ama biz senin sahibin değiliz; seni seviyoruz ama senin kendin olmana, sınırlarına saygımız var. Önce ken dine güven; ama bil ki senin gelişmen ve mutlu olman için ya şamın boyunca biz senin ekibinde olacağız. Unutma, sen ken di hayatının en önemli tanığı olacaksın. Yaşamının en önem li rehberleri kendi aklın ve kendi vicdanındır. Yaptığın, söylediğin her şeyi aklın ve vicdanınla değerlendirerek iyi olanı seçip doğru olanı yapabilirsin. Sana güveniyoruz." Bu okuduğum paragraf çok hoşuma gitti her satırını ezberleyip kızıma aktarmak istiyorum ..Vicdanlı saygılı kendine güvenen çocuklar yetiştirmek dileğiyle İyi okumalar 🪴
Geliştiren Anne-BabaDoğan Cüceloğlu · Remzi Yayınevi · 202110,9bin okunma