2021 33. kitabı
Okunma: 07 Temmuz 2021 23:47
Kitap diyaloglar üzerinde ilerlediği için bir çırpıda bitiveriyor. Akıcı ve okuması kolay olan, dolu dolu, asla durulmayan olay dolu bir kitap. İslam dini üzerinde çok fazla yoğunlaşmış, hatta tamamen iç içe olan bu kitap müslüman olmayanların okurken çokça zorlanabileceğini düşündürttü bana. Ana karakter Muhammed Ali tamamen dinine bağlı ve kurallarına uygun yaşamaya çalışıyor elinden geldiğince. Karakterler üzerinde sinirlendiğim şeyler oldu. Örneğin kadın karakterin kendisini istemeyen bir erkek (istese de rahatsız olurdum.) karakter için kendini tamamen değiştirmesi beni okurken aşırı rahatsız etti. Kitap bence fazla hızlı ilerledi. Tanışmaları ve evlenme kararı vermeleri neredeyse ardarda yaşandı. Ara sıra karakter geçişleri kafa karıştırıcı olmuş bence. Yazarımızın ilk kitabı olduğu için göz ardı edilebilir fakat ben sanırım kitabın konusunu sevemedim. İkinci kitabı da çıkacak sanırım, devam kitabı olduğu anlaşılırdı. Okuyacağımı sanmıyorum. Olay örgüsü islam diniyle iç içe olan kitaplar okumayı seviyorsanız bunu da seveceksinizdir.
Sadece SenMurat Ertav · Tilki Kitap Yayınevi · 202122 okunma