Sadece Sen

Tilki Kitap Yayınevi
9786257190466

2021 77. kitabı
Okunma: 07 Haziran 2021 01:50
"Tüm İslami tarikatlar, cemaatler, kurum ve kuruluşlar kendi yaptıklarının İslam 'ın özü ve hakikati olduğunu sanıyor ; halbuki hiçbiri İslam' ın sadece bir parçası ile uğraştığını, oyalandığını bilmiyor. Belki biliyorlar ama menfaatleri gereği bilmeden geliyor. Kimisi sadece tasavvuf cephesini ele alıyor, kimisi sadece zikir cephesini ele alıyor, kimisi ilim cephesini ele alıyor, kimisi sadece cihat cephesini ele alıyor. Hepsi İslam'ın bir parçası ama tamamı değil. Mesele İslam 'ın tamamını ele almak. " diyor kitabın yazarı... Kitabın verdiği benim için en güzel mesajlardan biri bu. Kitabın konusuna gelecek olursak ; atama bekleyen bir edebiyat öğretmeninin hikâyesi, yani  Muhammed Ali' nin, Müslüman'ca, Allah'ın emir ve yasakları, Peygamber Efendimiz'in sünnetleri ile zenginleştirilen, güzelleştirilen, sade ve huzurlu hikâyesi.... Ta ki  Hümeyra ile tanışana ve aşık olana kadar kadar.... Hümeyra ve Muhammed Ali'nin aşkı vuslata erecek mi? Herkesin hayatını etkileyen 15 Temmuz, Muhammed Ali'nin hayatını nasıl etkiledi? Hepsi ve daha fazlası için kitabı okuyunuz derim.
2021 130. kitabı
Merhaba kitap severler, Sade akıcı bir dili olan kitabımız,Muhammed Ali'nin hayatı ve köklü değişimlerini anlatıyor. Anne ve kardeşini kaybetmiş olan Muhammed Ali,babasıyla birlikte yaşar.Babasının dini teslimiyeti yüksek ve oğlunu da inançlı yetiştirmiştir.Mezun olup,atanmayı bekleyen edebiyat öğretmenidir.Bir gün Muhammed Ali'nin kıymet verdiği hocası kendi yerine konferansa katılmasını ister... Mezun olduğu okulun konferansına katılacağı için heyecanlı olan Hümeyra ile Muhammed Ali'nin yolları nasıl kesişiyor... Son olarak eleştiri yapmadan geçemiyeceğim kadının ruj bölümü ile ilgili kısım beni rahatsız etti.Bir de örtünmeden kaynaklı "açık" ve "tesettürlü" kavramı kadına bu şekilde yapıştırılması veya sınıflandırılmasına gerek yoktu... Vuslat teki öncülüğünde @tilkikitap 'ndan çıkan @muratertv 'ın kaleme aldığı #Sadecesen isimli kitabı #vuslatınkitapkurtları ekibiyle okuyup inceledim. #fundaileheryerdeoku #books#bookstagram #heryerdeoku#fyp #etamin
2021
2021 17. kitabı
Merhaba Bu gün çok farklı ve kendi tarzımın dışında olan çok güzel bir kitap ile geldim. Ben daha çok korku gerilim - polisiye gerilim türü romanları daha çok okuduğum için... Kitap o kadar güzel ki.. Ben enn çok baba ile oğulun arasında ki diyalogları çok sevdim. Fazlasıyla saygı dolu... Muhammed Ali kendisini çok iyi yetiştirmiş fazlasıyla terbiyeli bir Edebiyat öğretmenidir. Ama daha atanamadığı için babasının tesisat işlerine yardım ederek hayatını devam ettiriyor. Fakülteden çok sevdiği hocası onu kendi yerine çağrıldığı " Saadet Kaynağı Namaz" isimli konferansa onun yerine gitmesini istemiştir ve Muhammed Ali de kıramayarak hocasının yerine Bolu'ya gider. Ve oraya gitmesiyle hayatı tamamen değişir ve bu değişim olumlu mu olumsuz mu olacaktır orası bilinmez tabi Ama sadece şunu söyleyeyim Muhammed Ali Bolu da ilk kez aşık olur ve sevgililik kendisine ters geldiği için direk evlenme teklifi eder. Kitaptan daha fazla spoi vermek istemiyorum ama emin olun okuyunca bırakmak istemeyeceksiniz kitap sizi öyle bir sarıyor ki akıcılığı ve konusu itibariyle... Kitaptan sevdiğim bir kaç alıntı bırakarak kitabı da size tavsiye ederek gidiyorum
2021 217. kitabı
Okunma: 07 Haziran 2021 19:17
✔Merhaba sevgili kitap kurtları bugün sizlere bir aşk kitabı ile geldim ✔Kitap Muhammed Ali'nin hayatını konu alıyor. Muhammed Ali annesini ve kardeşini kaybetmiş babası işe hayat sürmektedir. Babası dini üzerine çok düşkün ve oğlunu da öyle yetiştirmiştir. Mezun olduktan sonra hocası Bolu'ya kendi yerine seminere gitmesini ister Muhammed Ali'nin. Oraya gidince de Hüneyra'ya aşık olur ve evlilik teklif eder. ✔Bundan sonrasında ise öyle olaylar olur ki iki aşık kavuşamaz. Muhammed Ali'ye çok aşık olan kızlar olur ama hiçbirine dönüp bakmaz. Bakalım Muhammed Ali'nin hayatında neler olacak? ✔Kitabı genel itibariyle sevdim. Akıcı bir dille yazılmıştı. Yazarımızın kendini katması da gözümden kaçmadı. Sadece dikkatimi çeken yer kadının ruj süresinin büyük olay olması. Kadınlar tesettürlü veya açık diye ayırt edilmemeli. Kadın her zaman kadındır. Kadın cinayetlerinin arşa çıktığı bu dönemlerde bu kısım pek hoşuma gitmedi. ✔Yazarımızın kalemine sağlık
2021 33. kitabı
Okunma: 07 Temmuz 2021 23:47
Kitap diyaloglar üzerinde ilerlediği için bir çırpıda bitiveriyor. Akıcı ve okuması kolay olan, dolu dolu, asla durulmayan olay dolu bir kitap. İslam dini üzerinde çok fazla yoğunlaşmış, hatta tamamen iç içe olan bu kitap müslüman olmayanların okurken çokça zorlanabileceğini düşündürttü bana. Ana karakter Muhammed Ali tamamen dinine bağlı ve kurallarına uygun yaşamaya çalışıyor elinden geldiğince. Karakterler üzerinde sinirlendiğim şeyler oldu. Örneğin kadın karakterin kendisini istemeyen bir erkek (istese de rahatsız olurdum.) karakter için kendini tamamen değiştirmesi beni okurken aşırı rahatsız etti. Kitap bence fazla hızlı ilerledi. Tanışmaları ve evlenme kararı vermeleri neredeyse ardarda yaşandı. Ara sıra karakter geçişleri kafa karıştırıcı olmuş bence. Yazarımızın ilk kitabı olduğu için göz ardı edilebilir fakat ben sanırım kitabın konusunu sevemedim. İkinci kitabı da çıkacak sanırım, devam kitabı olduğu anlaşılırdı. Okuyacağımı sanmıyorum. Olay örgüsü islam diniyle iç içe olan kitaplar okumayı seviyorsanız bunu da seveceksinizdir.
2021 43. kitabı
Muhammed Ali Keskinoğlu üniversitemin edebiyat bölümünden yeni mezun olmuştu. Babası Kemal Usta ile beraber yaşamaktadır. Kardeşi Zehra küçükken geçirdiği bir trafik kazasinda vefat etmiştir. Anneside bu acıya dayanamamış o da ölmüştür. Anneleri ve kardeşleri öldüğü halde bütün sevinçlerini, üzüntülerini anne ve kardeşiyle mezara gidip paylaşıyorlardı. Babası Muhammed Ali'ye hep aslan derdi. Hz. Ali'nin adını taşıdığı için hep böyle hitap ederdi. Kemal Usta herkese nasihat eden, hayrı anlatan, herkesin namaza başlamasına vesile olan biridir. Oğlu da , kendi de çok inançlı, sürekli ibadet eder, namazlarını kılarlardı. Ataması olmadığı için babasıyla beraber tesisatçı dükkanında çalışıyordu. Bir gün Hasan hocası Muhammed Ali 'yi arar. Bolu Izzet Baysal Üniversitesinde "Saadet Kaynağı Namaz" isimli bir konferansta konuşmacı olarak onun yerine gitmesini ister. En yakın arkadaşı Emrah 'i arar ve Istanbul'dan Bolu' ya giderler. Hümeyra, Bolu'da yaşamakta, Ilahiyat Bölümü mezunudur. Ailenin tek isteği iyi bir evlilik yapması. Muhammed Ali'nin katılacağı konferansa katılır ve tanışırlar. Birbirlerini görür görmez aşık olurlar. Bakalım bu aşkın sonu ne olacak
2021 77. kitabı
Merhaba arkadaşlar sizlere güzel bir kitap yorumuyla geldim. . . Kahramanımız Muhammed Ali edebiyat mezunudur.Atanmak için uğrayan bir meslektaşım.Kız kardeşinin vefatından sonra anneside üzüntüden kısa sürede vefat eder. . . Hocasının isteği üzerine "Saadet Kaynağı"isimli konferans için Bolu'ya gider.Aşık olduğu kişi hümeyrayla kolları kesisir.Ama Muhammed Ali sevgililiye sıcak bakmayıp evlenme taraftarıdır.Bu isteğini hümeyra anlayışla karşılar ve aileler tanışmak için sözleşir.Muhammed Ali Hümeyra'nın evine gittiğinde bulamazlar ve öğrenirler ki terör örğütü üyesi oldukları için kaçmışlardır.Ama Muhammed Ali asla vazgeçmez ve bekler günlerce,aylarca.Tabi artık öğretmenlik yapar ama aklından bir saniye sevdiği kişi çıkmaz.Hani derler ya bazı zamanlarda yüreğine taş basıcaksın işte Muhammed'de öyle yapmış.Pekii hümeyra gelicek mi?Yoksa sevmemişmiydi Muhammed Ali'yi?Hadi gelin kitabımızda öğrenelim. . . Sıcacık bir kitap okudum.Muhammed Alinin sevgisi içimi ısıttı.Yazarımızın dili sade ve akıcıydı.
2021 110. kitabı
Okunma: 15 Temmuz 2021 00:00
SADECE SEN Biraz aşk biraz ders niteliğinde bir kitap. Kitapta ders çıkaracak, düşünecek çok kısım var. Bu yönden beğendim ama kitapta hep konuşmalar vardı. Bu nedenle biraz sıkıldım. Muhammet Ali, Edebiyat Bölümü'nden yeni mezun olmuş bir genç. Annesini ve kardeşini kaybetmiş. Babası ile beraber yaşamaktadır. Oldukça iyi huylu, namazını kılan, dosdoğru bir insandır Muhammed Ali. Bolu' ya bir konferans vermek için gider. Ve hiç beklemediği bir anda aşkı bulur. Sevdiği kız Hümeyra da onu görünce aşık olur. Muhammed Ali müslümanlığı en iyi şekilde yerine getirdiği için Hümeyra ile konuşma fırsatı bulduğunda ona evlenme teklifi eder. Hümeyra bu evliliği kabul eder. İlerleyen zamanlarda usülüne uygun bir kız isteme için Hümeyra'nın evine gider ama onları bulamaz. Çünkü? Bolu da öğretmenlik yapmaya başlayan Muhammet Ali 'yi neler bekliyor? Bu iki sevdali genç birbirlerine kavuşacak mı? #okudumbitti #bookstagram #book #okumahalleri #kitapsevgisi #kitapkurdu #kitap #kitaptavsiyesi Murat Ertav
2021 21. kitabı
Okunma: 01 Mart 2021 10:59
Herkese merhaba Sizlere yepyeni bir kitapla geldim. Her bir sayfası ayrı bir ders, ayrı bir bilgi içeriyor. Eminim siz de sayfaların arasında kaybolup gideceksiniz. Kendinizi sorgulayacak, hayata ve inancınıza dair biraz daha bilgi edineceksiniz. Gelelim konusuna; Muhammet Ali yeni mezun olup atanmayı bekleyen edebiyat öğretmenidir. Annesi ve kardeşini yıllar önce kaybetmis, babası ile mütavazi bir hayat yaşamaktadır. En yakın arkadaşı Emrah ile harika bir dostluğu vardır ki ben bu dostluğa hayran kaldım. Hepimizin hayatında böyle dostlar olmasını dilerim. Muhammet Ali beş vakit namazını kılan, haramdan kaçınan, asla yalan söylemeyen, herkesin sevdiğı takdir ettiği iyi bir insandır. Bir gün Bolu'da konferansa konuşmacı olarak gitmesi gerekir ve hayatında tamamen farklı bir yola girer. Orada Humeyra'yı görür ve ilk görüste aşık olur. Hümeyra da ona karşı boş degildir. Allah'ın huzurunda eşi olmadan bir kızla konuşmak, sevgili olmak istemeyen Muhemmet Ali Hümeyra'ya hemen evlenme teklif eder ve evet cevabını alır. Bir süre sonra istemeye geleceklerini bildirmek icin evlerine gittiğinde acı bir olayla karşılaşır. Çünkü Hümeyra ve ailesi evden apar topar gitmek zorunda kalmıştır. Ona ulaşabilecek hicbir yol yoktur. Bolu'da öğretmenlik yapmaya başlar ve bir yandan da Hümeyra'dan bir haber alabilmek için her yolu dener. Bu esnada Muhammet Ali ile evlenmek isteyenler, peşini bırakmayanlar da olur. Eğer bir insan kaderinde varsa seni bulur ama yoksa sen ne yaparsan yap olmaz. Acaba Muhammet Ali ve Hümeyra birbirinin kaderine yazılmış mıdır?
2022 30. kitabı
KİTAP TAVSİYEM "Sadece Sen" ALINTILAR _Es_Salâtü hayrün mine'n nevm Es_Selâtü hayrün mine'n nevm Sabah ezanı okundu yine.Allah'ım,bu ne güzel davet,bu ne güzel zikir,bu ne güzel övgü,bu ne güzel çağrı,bu ne güzel bir gün... _Allah'ın insanın karşısına çıkardığı hiçbir şey boşuna değildir... _Zamandan daha kıymetli birşey yoktur... _Önemli olan camide hoca olmak,Mekke'de hacı olmak değil,önemli olan şuurlu Müslüman olmak... _KİTAP HAKKINDA_ 14 yıl önce annesi ve kızkardeşi Zehra'yı kaybeden Muhammed Ali,tesisatçı olan babası ile yaşamaktadır.Babası tarafından tüm dinî vecibeler yerine getirilerek yetiştirilen Muhammed Ali,efendiliği ile parmakla gösterilen genç bir edebiyat öğretmeni olmuştur ve atama beklemektedir.Bu arada Hocasının tavsiyesi ile Bolu'da İzzet Baysal Üniversitesinde "saadet kaynağı namaz" konulu bir konferans vermeye gider ve genç öğretmen orada aşk ile tanışır.Diş doktoru baba ve ev hanımı annenin ilahiyat fakültesi mezunu kızları Hümeyra 'da Muhammed Ali'den hoşlanmıştır.Lakin birbirlerine olan hisleri ,birbirlerini tanımadan gerçekleşmiş ve bu durum herkesi şaşırtmıştır.Daha sonra bir şekilde yolları ayrılan gençler,Allah'tan haklarında hayırlı ise kavuşmayı dilerler... _Peki Hümeyra ile Muhammed Ali niçin görüşemezler? _Muhammed Ali'nin,kendisine aslanım diye seslendiği babası,niçin evlenmez? _Şermin Hanım kim?kime tutku ile bağlandı? _Muhammed Ali atanabildi mi? _İlk kez tattığı aşkına kavuşabildi mi? Soruların cevapları kitabımızda ...Kitap,devamı var gibi bitirilmiş.Sanırım ikinci kitap ta olacak.Kitapta anlatılmak istenilen Peygamber efendimizin kurtarıcımız olduğu,onsuz hiçbir şeyin anlamı olmadığı iken konunun biraz siyasete ve aşırı dine saptığını söylemem gerek.Ayrıca hiçbir kadın bir erkek onunla evlensin diye dudağındaki rujdan ,sürdüğü
Hayat ve İnsan

Murat ErtavYazar · 1 kitap
Sadece Sen adlı romanın yazarıdır.