2021 17. kitabı
Okunma: 25 Nisan 2021 01:56
❝Karanlıktaymış gibi tekinsiz olan en mahrem yönümüzü görmekten kendimizi mahrum bıraktık. ❞ Öncellikle Josh Cohen'in Freud hakkındaki derin araştırmalar sonucu oluşturduğu bu kitabı okumadan önce , Freud ve Psikanalizin temel ilkelerİ hakkında videolar izlemeli ,okumalar yapmalısınız bunlar yapılmazsa istifadeli bir okuma olmayacaktır . Mütalaada bulunacak olursam kitapta Freud'un Pskikanaliz ,Bilinçaltı ,Bilinçdışı Rüya Hakkında düşünceleri ,Histerik Kökenleri ayrıca canımızın her istediğini yapamayacağımızı bilinçaltımıza sürekli pompalayan toplum yaşantımızda bir nevi el freni görevinde olan 'Süperego' ..bilgilendirmelerini bulabilrsiniz . Kendi dönemini ve şu anı Fikirleriyle şaşırtan ve bu eseri oluşturan yazara şu cümleyi kurduran;''Daha da önemlisi, Freud’dan sonra hiçbir söz veya davranışımızı basitçe anlamlandıramayacağımızı ortaya koyuyor." Yazarında demek istediği gibi ,biz okurlarını kendi hakkındaki sorgulamalara itiyor daha çok araştırmalara odaklanmamızı gösteriyor. Kitap ince olsada anlatım ve bilgi yoğunluğu ile uzun bir yol yürütüyor ve sonunda durmak yerine ilerlemeye devam etmeniz gerekiyor . Sigmund Freud hakkında bir belgesel bırakıyorum buraya umarım istifade edersiniz belgeselden . Sizlerinde önermek istediği kaynaklar varsa bekliyorum yorumlara ,mesaj kutusuna . Sorgulamalı okumalar dilerim , "bir nesnenin bulunması aslında onun yeniden-bulunmasıdır." Unutmayın, bir düşünce, ancak zaman ve mekan yasalarına itaat ettiği sürece uyanık zihne kabul edilir. Görünüşe göre uyuyan zihin o kadar da titiz değil. "Bu yöntem kullanılarak bastırılmış görüntü ya da fikir, inkar dolayımında bilinç düzeyine çıkabilir. İnkar, neyin bastırıldığını anlamamıza yardımcı olur; her ne kadar inkar aracılığıyla baskı devreden çıkarılsa da bu elbette hastanın neyi bastırdığını kabul ettiği anlamına gelmez."
Felsefe
Freud’u Nasıl Okumalıyız?Josh Cohen · Runik Kitap · 202012 okunma