2021 66. kitabı
Okunma: 13 Temmuz 2021 10:14
#Temmuzyorum2021 #JoseRodriguesDosSantos #Tanrı'nınFormülü(552 sayfa) Muhtesem bir kitabın sonuna daha geldim.Eşlik eden sevgili #MerveÖzdemir 'e de ayrıca teşekkürler.Onun güzel yorumundan sonra ne yazsam bilemedim. Degerli dost, Purtaş İbrahim seni de unutmuyorum.Tavsiye icin teşekkürler.Kitap hakkını veriyor Fizik ve matematik oldum olası sevdiğim bir alandır,(ne de olsa Fen mezunu ve sayısalcıyım)Ama bu kadar ayrıntı ,gercekten inanılmaz muhteşemdi.Einstein ı da bir tık tanıma imkanı saglıyor,ve hayatın her anı bir matematik dir düsüncemi dogruluyor. Dünyanın fizik ve matematik kuramları ile dini kitapların dünyanın ve evrenin olusumu hakkındaki verdigi bilgileri dogrulamak,inanılmaz. Ben cok sevdim,dünyanın olusumu ,gidisatı ve gelecekte olabilecekler hakkındaki fikirlerin gerçekçiliği,merak ediyorsanız kesinlikle okumalısınız. Rab mahirdir ama zalim değildir.Doğa sırlarını sinsiliğinden değil, özündeki yüceliğinden dolayı saklar. Eğer yerde bir saat görürsem onu yapan kişiyle hiç tanışmayacağımı kabul etmekte zorlanmamAma bir an için bile bunun bir zekanın ürünü olduğundan şüphe etmem.Aynı şey evren için de geçerlidir.Onu yaratan zekayı hiçbir zaman anlayamadim ama sadece etrafıma bakmam bile bunların aklın ürünü olan bir yaratım olduğunu anlamama yeterli oldu . Antropik ilke yaşamın tasarlanışında bir amaç olduğunu söyler Hayat tesadüfi değildir.Sıradışı olayların rastgele bir sonucu olarak ortaya çıkmamıştır. Fizik kanunların gizemli sabit değerlerinin uygulanmasının bir sonucudur. Bizler sanki büyük bir sahnede gibiyiz ve her birimiz kendi rolümüzü oynuyor,evren başladığı zaman görülmez bir yazarın yazmış olduğu senaryo metnine göre hareket ediyoruz.
Tanrı'nın FormülüJose Rodrigues dos Santos · Pegasus Yayınları · 20143,839 okunma