Öncelikle bu kitabı okumadan önce kitap ile alakalı bambaşka düşüncelerim vardı yani bu kitabın kapağını açınca - ki kapağı bile kitapla alakasız- böyle bir yazıyla karşılaşmayı tahmin etmiyordum.
Neyse şimdi görüşlerimi paylaşayım.
En başta dediğim gibi bunu normal hayvan çiftliğinde geçebilecek hikayelerle alakalı bir kitap zannettim ama okuyunca sanki bir siyaset kitabı olduğunu düşündüm yani benim için öyle ki şuan Türkiye'yi çiftlik yerine koyarsak bir çok hikayeyi sanki bu vakitten alınmış gibi. şuanki bir çok ülkenin bulunduğu durumu da görebilirsiniz.
Sizin için birde ufak spoliersız bir özet geçeyim.
Klasik bir çiftlikte bulunan hayvanlardan bir domuz görmüş geçirmiş bir domuz (Ne kadar doğru oldu bu tabir emin değilim ama neyse) hayvanların aşağalandığını fark etmiş ve hayvanları ayaklandırmaya teşvik etmiş. Gün gelmiş hayvanlar çiftlik sahibine karşı çıkıp çiftliği ele geçirimiş ve hayvanlar orada kendi sistemlerini kuruyorlar, bu sistemler değişiyor, yönetici değişiyor ve o olayları konu alıyor, işin sonunda ufuk açıcı güzel bir kitap okumuş oluyorsunuz.
: )
İsmaiل