- ATEŞİN ŞARKISI -
2021 12. kitabı
Okunma: 14 Temmuz 2021 14:26
"Incendio. Ateş yani." Francesca başını sallıyor. "Krematoryumun ateşi." Spoiler İçerir!! Selaamm! Kitap o kadar güzeldi ki ya anlatamıyorum. Ben çok beğendim, beni çok etkileyen bir kitaptı hala etkisinden çıkamadım. Laura ve Lorenzo'nun kavuşulmayan aşkına çok üzüldüm. İnsanların sırf Yahudi oldukları için çektikleri o kadar acıya çok üzüldüm yani yazar çok güzel bir şekilde anlatmış bütün olayları. Tek kelimeyle bayıldım. Kitapta Venedik Savaşı'ndan önce ve sonrası anlatılıyor. Toplama kamplarında, ölüm kamplarında neler yaşandığı konu alınmış. Kitabın konusundan bahsedeyim ; Herşey Julia'nın Roma'da eski bir müzik kitabının içinde Incendio bestesini bulup kitabı almasıyla başlıyor. Zamanla Julia evde ne zaman bu besteyi çalsa kızı saldırganlaşıyor. İlk kedisine sonra Julia'ya zarar veriyor. Kocası ve çevresindekiler kendisine inanmıyor. Julia ilerleyen zamanlarda kızının bu hale gelmesinin sebebinin beste olduğuna inanıyor ve besteyi araştırmak için kitabın üstündeki yazan adrese gidiyor. Lorenzo keman dersleri veren bir genç ve dedesinin arkadaşının kızı olan Laura'yla yarışmaya katılmak için beraber çalışırlar. Zamanla Laura'yla birbirlerine aşık olurlar ama Lorenzo bir Yahudi'dir. Bu aşkın imkansız olacağını o zaman anlamışlardır. Lorenzonun ailesi işsiz kalır. Bay Balboni onlara kaçmalarını zamanla daha da kötü olacağını söylemiştir ama Lorenzo'nun ailesi kalmak ister. Bir süre sonra da sirenler çalar Lorenzo'nun Ailesyle beraber bütün Yahudileri yakalayıp toplama kamplarına ya da ölüm kamplarına gönderirler Lorenzo müzisyen olduğu için ölüm kampındaki albayın isteği üzerine orada kalır. Orada albayın istediği için krematoryumda canlı canlı yanan insanların çığlıkları duyulmasın diye şarkı çalarlar. Lorenzo bir gece ölen insanlar için Incendio (ateş) bestesini yazar. Laura yıllarca Lorenzo'nun gelmesini bekler ve hala orada kalan kaçan yahudilere yardım ederken yakalanınca idam edilir. Lorenzo' da Almanlar kaçınca herşeyi temizlerken idam edilir ve o krematoryumda cesedi yakılır. Julia ıncendio bestesinin geçmişini araştırarak bütün olayları öğrenir ve Lorenzo'nun hikâyesini tüm dünyaya yayar. Tess Gerritsen / Ateşin Şarkısı
Ateşin ŞarkısıTess Gerritsen · Martı Yayınları · 20163,917 okunma