2021 6. kitabı
Okunma: 07 Temmuz 2021 02:35
Ben polisiye sevmezdim, eskiden. Yolcu 23, Sebastian Fitzek'ten okuduğum ikinci kitap. İlki Paket'ti, ona da bayılmıştım. Her yıl yolcu gemilerinde bir sürü insan kayboluyor. Ortalamaya vurulduğunda da bu sayı 23 ediyor. Kaybolan kişilerin içinde intihar edenler olduğu gibi gizemli bir şekilde ortadan kaybolanlar da var. Bazen kötü bir şey yapmak gemide kaybolmak yani Yolcu 23 olmak için geçerli sebep olabiliyor. Dedektif Schwartz'ın karısı ve oğlu 5 yıl önce tatil için gemi seyahatine çıktıklarında "Sultan of the Seas" gemisinde kaybolurlar. Odalarında kloroformlu bir bez bulunur. Gemi güvenliğinin söylediğine göre Schwartz'ın eşi önce oğlunu bayıltmış sonra da birlikte intihar etmiştir. Yaptığı araştırmalar ve açtığı davalardan bir sonuç alamayan dedektif, hayatının bir anlamı kalmadığını düşünür. Artık hayatını hiçe sayarak en zorlu görevlere gözünü kırpmadan gidiyordur. Günün birinde Sultan of the Seas gemisindeki yolculardan biri dedektife ulaşır ve acilen gemiye gelmesini söyler. Dedektif önceki yaşadıklarından dolayı gemiye gider ve arayan kişi dedektife oğlunun oyuncağını verir. Dedektifi arayan yolcunun söylediğine göre yakın zamanda yine bir anne kız kaybolmuştur. Bunu ve gemide dönen olayları çözmesi için dedektiften yardım ister. Kitabın temposu asla düşmüyor, soluksuz okumaya devam ediyorsunuz. Ayrıca yazar şaşırtmayı çok seviyor. Bazı tahminleriniz tutsa da kitap sonunda şaşkınlık geçirebilirsiniz. Kitapta bahsi geçen olay kanımı dondurdu. Biz genelde tam tersini duyuyoruz ama olayın bu versiyonu da çok iğrenç. Psikolojik gerilim olduğu için bazı yerleri okurken zorlandığım oldu. Bu tamamen benimle alakalı bir durum. Eğer bu türü seviyorsanız sizi etkilemez. Benim midem hassas olduğu için biraz etkilendim. Ayrıca kitapta gemi yolculuklarında kaybolan ya da mağdur olan kişiler için kurulduğu söylenilen sitelere baktım gerçekten varmış. Kitap boyunca beni rahatsız eden tek şey bazı cümlelerin devrik yazılmasıydı. Onun dışında mükemmeldi.
Roman
Yolcu 23Sebastian Fitzek · Pegasus Yayınları · 2018757 okunma
Ben de şu anda bu kitabı okuyorum, sonunu çok merak ettim 😊