2021 24. kitabı
Hikmet Anıl Öztekin'i seviyorum. Bu yüzden kişisel bir algıyla bu yorumu yapmayacağım. Eleştirim tamamen yukarıda gördüğünüz yarım bıraktığım Eyvallah-1 kitabıyla ilgili. Kitapta bir iki cümle haricinde çizdiğim kısım yoktu. 30 sayfa okumama rağmen konuyu sanki karışık anlatmış gibi geldi bana. Anlık girişleri vardı. Bir kısımda bahsettiği yeri anlatırken birden duygularına geçiş yerleri vardı. Bu da anlamamı zorlaştırıyordu. Hikmet Anıl Öztekin'in bildiğiniz gibi bir Fesleğen sevgisi bariz, bu kitaplarda yoğun bir şekilde bulunuyor zaten. Ayrıca bu kitabında sıkıcı tekrarlamalar, gereksiz gördüğüm sözcük kullanımı algıladım. Ve bu kitapla vakit kaybetmemem gerektiği sonucuna vararak kitabı yarım bıraktım. Başta tekrarladığım gibi Hikmet Anıl Öztekin'i severim. Bana ait olan bu görüşün sadece bu kitap için geçerli olduğunu ve Öztekin'den soğutma çabası olmadığını unutmayın. Belki benim beğenmediğim kitap, sizin hayatınızı değiştirebilecek güce sahiptir. Bu yüzden kişisel bir şekilde yaptığım eleştiriye bakmayın. Sadece düşüncelerimi paylaşmak olduğunu bilin. Merak ediyorsanız okuyunda. Fakat yukarıda belirttiğim şeylerle karşılaştığımı şüphesiz söylebiliyorum :) (Hikmet Anıl Öztekin'i youtube kanalından takip edebilirsiniz. Yararlı videoları vardır.) Haa kitap akılda kalıcı. Misal fesleğen görünce aklıma saçma bir şekilde bu kitap gelecek. Ne alaka olduğunu asla bilmeyeceğim ama :)
Eyvallah 1Hikmet Anıl Öztekin · Hayy Kitap · 201712,4bin okunma