···Okunma: 15 Temmuz 2021 17:26 "Adın ne?"
"Lütfen bana Cordelia deyin." dedi hevesle.
"Sana Cordelia mı diyeyim? Adın bu mu?"
"Hayır bu benim gerçek adım değil ama Cordelia olarak çağrılmak isterdim. Mükemmel derecede asil bir isim."
"Tanrı aşkına ne dediğini anlamıyorum. Eğer adın Cordelia değilse nedir?"
"Anne Shirley."
Öncelikle bu kitabı hepinizin bildiğini, duyduğunuzu kitabı olmasa bile Netflix'te "Anne With An E" adıyla uyarlanan diziyi gördüğünüzü düşünüyorum. Dizi olarak söyliceklerim 3 sezonluk muhteşem bir dizi izlemenizi tavsiye ederim beni baya etkilemişti. Ben ilk önce dizini izledim sonrada kitapları olduğunu öğrendim ve okumak istedim. İyi ki böyle bir seriyle tanışmışım ve okumuşum. Dizi ve kitap farkına gelirsek aslında bir çok olay benzerdi, olaylar aynı ama işleyişlerş farklıydı, dizi de olup kitapta olmayan karakterler vardı.
Kitabın konusuna gelirsek Anne Shirley adındaki 11 yaşındaki yetim bir kız çocuğunun Avonlea isimli küçük bir kasabaya Marilla ve Matthew adındaki iki kardeşin evlat edinmek istediği "erkek çocuk" olarak gelir ama bir yanlışlık olmuştur. Anne bir kız çocuğudur ve hikaye böyle başlar.
Anne biraz diğer çocuklardan farklıdır. Kızıl saçlı, yeşil gözlü, çilleri olan, sıska, ince bir kızdır ama Anne'nin en büyük farkı hayal gücüdür.
Anne'nin çok geniş yerlere giden derin bir hayal gücü var ve ben hayallerini okuduğudumda gerçekten büyüleniyordum, birinin hayal dünyasının bu kadar geniş yerlere açıldığını ilk defa gördüm ve okudum ve açıkçası Anne aşırı fazla konuşkan bir kız böyle sayfalarca konuştuğu yerler var ama okumaktan asla sıkılmadım Anne'nin Diana ile olan arkadaşlıklarını çok fazla sevdim aşırı samimi ve içten geldi bana.
Dizi de çok fazla toplumsal konulara değinilmişti ama bu ilk kitap olduğu için fazla yoktu sadece alttan alta ince ayrıntılar verilmişti zamanın sorunlarını belirtiyordu.
Herkesin okuyup sevebileceği, kendine bir şeyler katabileceği biraz bile olsa kalbinde yer edineceğini düşündüğüm bir kitap. Gerçekten okurken eğlendiğim, güldüğüm bir kitaptı, kitabın sonlarına doğru Anne büyüyüp olgunlaşıyor bu kısımlarda çok hüzünlendim.:'') Kitabı bitirdiğimde kalbimde bir sızı hissettim.
Emin olun kitaptan öğreneceğiniz çok şey var ben gerçekten çok fazla beğendim hem dizi hem kitap alın okuyun her yaşa uygun bir kitap size faydası olacaktır.