2021 14. kitabı
Okunma: 16 Temmuz 2021 16:09
Kitabın arka kapağını okuduğumda zaten gözümde her şey canlandı. Ancak bu kitabın psikolojik karakteristik özelliğini incelediğimizde yazarımızın psikiyatrist olduğunu anladım kitabın içeriği insan psikolojisini akademik bir formasyon içerisinde, bu alana ancak yazarın hakim olunacağı bütünsel olarak insan davranışını, kendine güveni, kendini ifade etmeyi bir psikiyatrist gözüyle ancak ifade edilebilir etki tepki örgüsü kurulabilirdi. Kitap kişisel gelişim kitabı olmasa da her ne kadar , okuduğunuzda size eminim farklı bakış açısı yaratacak. Ben romanın sonuç kısmıyla ilgilenmiyorum sonuçta bir kurgu. Önemli olan verdiği mesaj. Yani Alan yönetici olmasaydı da benim için önemli olmazdı. Orda kendin olabilmek, kabuğunu kırabilmek, düşündüklerini naif bir şekilde, kararlı olduğunu hissettirerek söyleyebilmek. Özgürlüğü başkasının vermeyeceğini, kendi elimizde olduğunu unutmamak ve dünyada beklediğin değişimin kendin olduğunu unutma. Diğer bir mesele ise kitapta geçen beni tatmin eden şu: insanlar bizi köşeye sıkıştıracak sorular soruyor ve biz oltaya gelip savunma ihtiyacı duyuyor bir sürü sürü devam eden ikna edici konuşmalar yapmaya çalışıyoruz. Neden kendimi kanıtlamak için ya da onun haksızlığını haklı gösterecek açıklamalara giriyoruz. Bizde sorusuna soruyla kafasını karıştıracak sorular sormuyoruz? Bu çok eğlenceli olur bence... Sana baştan beri kulaklarını tıkamış insanlara zihinlerini çalıştıracak sorular sormak... Bazen uğraşmak lazım ama akıllıca olmalı. Kitabı çok sevdim sizde kendinizden bir parça bulacağınızı düşünüyorsanız okuyabilirsiniz ben sevdim, siz sever misiniz bilemem karar sizin, ne demişti yazar: insanları değiştiremezsiniz ama yol gösterebilirsiniz Sevgiler
Tanrı Daima Tebdil-i Kıyafet GezerLaurent Gounelle · Pegasus Yayınları · 20137,5bin okunma