2021 27. kitabı
Okunma: 17 Temmuz 2021 12:46
İlk olarak kitabı alma sebebimden başlamak istiyorum. Alma sebebim tamamen Atatürk’ün “Beyaz Zambaklar Ülkesinde” kitabının okullarda okutulmasını istediği bir kitap olmasıdır. Kitaba gelecek olursak: kitabın içeriğini anlayabilmek, okurken sıkılmamak ve sorgulayabilmek için okuyucunun belli bir olgunluğa erişmiş olması gerektiğini düşünüyorum. Aksi takdirde kitap okuyucuya sıkıcı gelecektir. Kitabın içeriği: İsveç’in hakimiyetinden çıkan Finlerin sıfırdan kurdukları Finlandiya. Finlandiya’nın nasıl kurulduğu, geçim kaynaklarının nasıl sağlandığı ve ülkenin aydınlarının genç neslin eğitimi için ne fedakarlıklar yaptıkları anlatıyor. Gelelim kitap hakkındaki düşüncelerime… Ulu Önder’in okullarda okutulmasını istediği bu kitap; okullarda okutuldu mu? sanmıyorum. Eğer okutulsa ise eminimki ülkemiz şu an bu halde olmazdı. Ülkemizin ve halkımızın güncel durumu yıllar önce insanı aydınlatmak için yazılmış bir kitapla ters düşüyor. Umarım bir gün bizim ülkemiz de “Beyaz Zambaklar Ülkesi” olabilir.
Beyaz Zambaklar ÜlkesindeGrigory Petrov · İndigo Kitap · 2020124,8bin okunma