···Okunma: 18 Temmuz 2021 23:18 Bu tarz baştan kurgulanan dünyalar, birçok kurgu öğesi, savaşlar ve mücadelelere çok alıştık çünkü bu tarz kitapların doğasında bu var ve olması gereken de bu aslında. Önemli olan bunu yaparken eşsiz olarak yapabilmek yani tasarımı o kadar iyi yapmalısınız ki insanlar etkilenebilmeli.
Seri şimdilik 3 kitap. Şimdilik diyorum çünkü 10 kitap gibi tasarlanmış ve yani üretebilmek zaten büyük meziyet. Bekleyip göreceğiz neler olacağını. Ömrümüz oldukça okumaya devam. Zaten bir ömür hepsine yetmeyecek ama elden geleni de yapmak gerek.
Eskiden yaşanmış bir savaşın bitişiyle giriyoruz kitaba. Gelecek kitaplarda sıkça bahsedilecek bir konu olarak ayrıldığını, bilinmezde bırakıldığını düşünüyorum bu konunun. Oradan birçok karakterin geçmişine ve yaşadıklarının temeline inecek bir açıklık bırakılmış.
Birçok karakter ismi var değişik özellikte ve bu karakterlerin farklı huyları var. Üstelik tek seferde bunlara değinilmemesi çok güzel olmuş. Tekte hepsi anlatılsaydı okur ilgisini baştan kaybedebilirdi. Gerçek hayatta bile sizi merak etmeyen insanlar var değil mi? Çünkü size dair ne varsa biliyor, o yüzden de bir yerden sonra umursamıyor. Bilerek veya bilmeyerek. Okurlukta da bu böyledir. Her şeyi öğrenirseniz ilginizi kaybedersiniz. Bu da yazarın 900 sayfalık romanının boşa gitmesiyle beraber yazara para ve zaman kaybına da neden olacağından büyük akıllılık olarak gözlemleyebiliriz bu durumu.
Çok fazla karakter, çok fazla kişi, çok fazla uygarlık ve çok fazla millet var. En iyi tavsiyem ise bu durum kafanızı karıştırmasın diye not alarak ilerlemek. Notlar, kitap ilerledikçe genişleyecek zaten. En azından kafa karışıklığı oluyorsa, çok fazla karakter işin içine girince, bunu bir nebze azaltmak adına haddim olmasa da öneri yapmak.
Hepimize iyi okumalar dilerim..