2021 80. kitabı
Okunma: 19 Temmuz 2021 02:23
Deha'yı okumam Efsane'ye göre bir tık daha uzun sürdü çünkü içinde sizi sinir edebilecek çok fazla şey var :) İlk kitapta June Cumhuriyet'e başkaldırmış ve Day ile beraber kaçmışlardı. Deha da ikisinin Vatansever'leri bulmaya çalışmasıyla başlıyor. Bu sefer amaçları ölen Seçmen'in yerine geçen oğluna yani yeni Seçmen'e suikast düzenleyip halkı devrime teşvik etmek. Bunun için June'un tekrar Cumhuriyet'e gidip kendini affettirmesi ve Seçmen'in ona güvenmesini sağlaması gerekiyor. Tüm bunları yaparlarken Day Cumhuriyet'in dışındaki ülkeleri öğrenmeye başlıyor ve hedefine daha çok kitleniyor diyebiliriz. Ama ne diğer ülkeler umdukları gibi ne de yeni Seçmen. Buradan sonrası spoiler olur diye susuyorum. Ama susamayacağım bazı noktalar var. Tess. İlk kitaptaki sevimli kızımız bu kitapta sinir bozucu birine dönüşmüş. Day'den hoşlanması zaten muhtemeldi de, Day'i sürekli June hakkında doldurmasına çok sinir oldum. Day'in aklının bulanmasına ve resmen Tess yüzünden June'a ağır sözler söylemesine de daha çok sinir oldum. Tam oh sonunda toparladılar dedim, Marie Lu yaptı yine hamlesini. Day'e 10 yaşındayken yapılan onca deney sonucunda çocukta bir hasar bırakacaklarını tahmin etmiştim de bu hamleyi beklemiyordum gerçekten... Yok canım bu da olmaz finalde diyemiyorum, Marie bu oldurur. Kadının gerçekten mutlu ana karakterlere alerjisi var.
DehaMarie Lu · Pegasus Yayınları · 20163,299 okunma