2021 15. kitabı
Okunma: 20 Temmuz 2021 13:27
Söz konusu Ahmet Ümit olunca hiç bir zaman hayal kırıklığına uğramadım. 'Kayıp Tanrılar Ülkesi' çok etkileyici bir kitap. Kitapla ilgili hiç bir yorumu okumadan çıkar çıkmaz aldım. Her zamanki gibi bir Başkomiser Nevzat hikayesi zannediyorum. Ama bu sefer Berlin cinayet masa amiri Yıldız Karasu ve yardımcısı Toby ile tanıştım. Merak etmeyin spoiler vermeyeceğim çünkü cinayetleri sizin çözmeniz ve katili kendi başınıza bulmanız gerekiyor (ve tabi ki ben her zaman ki gibi nokta atışı yapamadım ). Kitapta sadece Almanya'da sanki mitolojik bir ritüelmiş gibi işlenmiş cinayetleri değil, aynı zamanda Yunan Mitolojisinin baş tanrısı Zeus ve Yunan mitolojisi hakkında da oldukça detaylı bilgiler okuyacaksınız. Tabi olayların yaşandığı Almanya tarihinden kesitler ve de kahramanımızın Türk olmasından dolayı Türk kültüründen de tarihinden de küçük lezzetler bulacaksınız. Kesinlikle sadece sürükleyici değil aynı zamanda çok da bilgilendirici bir kitaptı. Özellikle Komiser Nevzat ve de Ali'yi kitapta görmek benim için çok lezzetli bir detay oldu. Cinayet türü seviyorsanız kesinlikle bir an önce alın ve de okuyun derin. Pişman olmazsınız. Keyifli okumalar :)
Kayıp Tanrılar ÜlkesiAhmet Ümit · Yapı Kredi Yayınları · 202328,1bin okunma