···Okunma: 20 Temmuz 2021 21:35 Merhaba,
Bugün size Eisner ödüllü romantik bir manga ile geldim. Toplamda 7 ciltten oluşan bu serinin henüz üç cildi çıktı. Ömrümüz yeterse devam ciltleri e de ulaşırız diye düşünüyorum.
Harika bir mangaydı. Konusu, çizimleri her şeyi ile en beğendiğim mangalardan biri oldu.
Konusuna gelirsek İşida Şooya, ilkokul öğrencisidir. Can sıkıntısından sürekli farklı ve tehlikeli oyunlar oynar ve arkadaşlarını da ortak eder. İşida aynı zamanda zorba biridir. Arkadaşlarını hatta öğretmenlerini bile dinlemeyen ve aşağılamaya çalışan yaramaz bir öğrencidir. Bir gün sınıfa işitme engelli Nişimiya Şooko gelir. İşida onunla da uğraşır ve ona zorbalık yapar. Ancak bu durum arkadaşlarını rahatsız eder. Artık zorbalığa tepki verirler. Nişimiya da zorbalık nedeniyle okuldan ayrılır. İşida arkadaşları tarafından dışlanır hatta zorbalık görür. Yaşadıkları İşida'nın hatalarını fark eder. Kendini affettirmek için Nişimaya'yı bulup özür dilemek ister. Manga boyunca İşida'nın pişmanlığını okuyoruz.
Zorbalık yapmanın ne kadar kötü sonuçları olduğunu görüyoruz. Üstelik İşida'nın hareketlerine güldükleri için İşida doğru şeyler yaptığını düşünüyor. Ne zamanki etrafındakiler İşida'nın zorbalıklarına karşılık veriyor ve onu dışlıyor İşida gerçekleri fark edip hatalarından ders alıyor.
Çok güzel dersler çıkaracağımız samimi bir manga. Herkes okumalı bence. Mutlaka okuyun. Keyifli okumalar...