Puan vermedi·78 syf.····Okunma: 20 Temmuz 2021 23:02 Biraz önce bu kitabı okuyan bir arkadaşın incelemesine denk geldim. İlk iki hikayelerin sonunu beğenmemiş, çok fazla ağır bulmuş. Evet ağır bir kitap.. Sindirilmesi zor bir kitap ama dünya da bir masal kitabının etrafında geçmiyor ki zaten. Aslında bize hayatın gerçeklerini gösteren, ibretlik hikayeler mevcut. Ahmet Ümit'in "Masal Masal İçinde" kitabı gibi. Bunun farkında olarak okumak lazım. Duygusal bir insan olduğum için beni çok fazla etkiledi. Özellikle Mehlika ve Sehle'nin hayatı. İki farklı yaşam.. İki farklı imtihan..
Hikayeleri okuduğumuz zaman birçoğumuz kahramanlara üzülüyoruz. Onların başından geçen imtihanlara karşı tutumlarını inceliyoruz. Ama bu hikayeler en başta benim kendimi sorgulamamı sağladı. Bu kahramanların yanında olsaydım bakın yerinde değil yanında olsaydım nasıl bir tavır takınırdım? Kınar mıydım, acır mıydım, lanetler miydim?(Özellikle Mehlika'nın hikayesi için söylüyorum) Muhtemelen birçoğunu yapardık. Belki daha fazlasını bile. Ama ona yardım etmek, neden bu şekilde davrandığını sorgulamak aklımızın ucundan bile geçmezdi. Çünkü biz neler yaptığını gördük.. Hikayelerde kahramanların içsel duyguları o kadar güzel yansıtılmış ki. Farkındalığı arttırdığını düşünüyorum. Tabi bu da bir bakış açısı Ve biz çoğu zaman bunları farkedemiyoruz. Ve nasıl davranmamız gerektiğini bilmiyoruz. Empati duygumuz eksik kalıyor. Ve bu da bizim için bir imtihan oluyor..