·192 syf.····Okunma: 22 Temmuz 2021 23:39 Ününden dolayı merak edip okuduğum kitaplardan biri ve hiç pişman olmadım okuduğum için :) Kitap hakkında bazı olumsuz yorumlar gördüm ama bana göre Güzel ve akıcıydı.Kitapta kahramanımız Santiago gördüğü bir rüya ile uzun bir yolculuğa çıkar, ancak bu yolculuğunda türlü şeylerle karşılaşır. Yalnız, içinde bulunduğu anları değerlendirmesini de bilir. Ama biz bazen öyle yapmıyoruz değil mi? Bir hedef belirliyoruz ve o hedef uğruna karşımıza çıkan fırsatları göremeyebiliyoruz. Bazen hırsımız bizi kör ediyor. Kaba tabirle Santiago'nun; ne istedim ne buldum, hikayesi bu. Kitap bize hem her şeyin bir dili olduğunu bir amaç için hizmet ettiğini öğretiyor. Hem her ânı değerlendirmek gerektiğini. Tabi başka şeylerde var. Ama benim için en önemli olanlar bunlardı.Bir an olur, bir şeyi çok isteriz ve onun gerçekleşmesi için mücadele ederiz.Ama o yolculuğumuzda karşımıza daha iyi bir seçenek çıkar, bizi daha mutlu edecek bir şey.E şimdi ne yapmalı.İlkinden vaz mı geçmeli.Yoksa diğerini görmezden mi gelmeli? Cidden zor bir seçim.Eğer bir insan gerçekten neyi niçin yaptığını biliyorsa huzuru elde eder. Bu yüzden çok düşünmeli,kafa yormalı.Ne istediğini bilmeli,ne için istediğini bilmeli..
İyi okumalar dilerim efendim.