Puan vermedi·134 syf.····Okunma: 23 Temmuz 2021 18:47 Lübnan’da başladığı hayatına Fransa’da devam eden, kimlik bunalımları yada çıkarımları yapan ve genellikle bu tecrübelerinden faydalanan Maalouf; “ Hıristiyan olmak ve ana dilimin İslamın kutsal dili olan Arapça olması, benim kimliğimi oluşturan temel çelişkilerden biridir.” Kitapta dikkatimi çeken bu ibare ilginçti. Tarihsel bir kurguyla bütünleşmiş romanlarında, tarihi olayları filozofik ve fantastik bakış açısıyla, masal tadında işlemiş.Kimlik konusuna, aidiyet, din, dil ve inanç konusunda teması olan bu kitabı, tarih, sosyal psikoloji yada sosyal bilimleri okuyan öğrencilerin okumasında fayda var. Çünkü kitabın Akademik bir dili var. Kitabı okuduktan sonra ufkunuz genişleyecek ve bugün olan olayları,din savaşlarını, kimlik ve aidiyet mücadelesi ve varolma savaşı veren, azınlıklar olarak ülkeden ülkeye sürüklenen mültecileri hatta Almanya’da ki Türklerin yaşadıklarını daha iyi anlayacaksınız.. İyi okumalar sağlıcakla kalın Kitapla kalın İyi tatiller iyi bayramlar