Puan vermedi·343 syf.··Beğendi
· Yaşar yaşamaz öyle bir kitaptı ki çoğu kişi eminim Yaşar da kendini görmüştür. Zaten bu yüzden tiyatro oyunundan kitaba uyarlanmadı mı? Bu yüzden Aziz Nesin istemese bile insanları ısrarı üzerine kitabı yazmadı mı? Çünkü dediğim gibi herkes Yaşar da kendini gördü. Kendilerinde Yaşar dan bir parça buldular bir Yaşar'lık sezdiler. Şimdi ki insanlar belki bunu okuyunca bu nasıl bir şey ya hani bir insan bu kadar mı şansız olur veya bunun olması imkansız falan demiştir ki bunun bir örneği de benim. İlk okumaya başladığım da bu nasıl kitap ya demiştim çünkü kendimde bir Yaşar'lık sezemedim. Sonra biraz bunun hakkında düşündüm. Ben liseli bir öğrenciyim daha üniversiteye bile geçmedim. Kendi başımın çaresine bakabilecek biri ya da ailemin yardımını almadan bir şeyler yapacak biri değilim.Bunun nedeni daha kendi ayaklarım üzerinde durmaya hazır değilim ve boyumdan büyük dertlerim olmadı. Gerçek hayatı görmedim farkında da değilim. Herkesin dediği Hayat okulundan daha mezun olmadım. Ama başının çaresine küçük yaşta bakan insanlar veya şu an bir sürü sorumluluğu olan insanlar bu kitabı okuduğunda yaaaa buna benzer bir şey benim de başıma gelmişti diyebilirler. Çünkü Yaşar Yaşamaz böyle biri herkes onda kendini görebilir. Kendini ona benzetebilirler. Bir sürü sorumluluğu olan insanların içinde illaki bir Yaşar yaşamaz vardır. Eminim ki ileride bu kitabı tekrar okuyacağım. Çünkü iyi eserler birkaç kez okunmayı hak eder. Ve tekrar okuduğumda ben de aynı şeyleri hissedeceğim. Kendimde Yaşar yaşamaz dan bir parça bulacağım. Buna eminim