···Okunma: 03 Temmuz 2021 19:53 Merhabalarrr. Dark Romance türünde kitap okumayı sevenlerin kesinlikle bayılacağı bir kitap önermeye geldim. Öncelikle belirtmem gerekir ki bu kitap kesinlikle okuması çok zor olan fiziksel ve cinsel şiddet içerikli sahnelerle dolu.. Yine de hayatın gerçeklerinden birine ışık tutan, hayatta kalmanın en iyi örneklerinden birini bizlere göstermiş olan bu seriye türünü sevenlerin başlamasını öneririm.
Kısaca kitabın konusundan bahsedecek olursam kızımız Tasmin annesi gibi psikolog olmak isteyen sıradan 18 yaşında bir genç kızdır. Annesiyle beraber katıldığı bir yardım gecesinde kaçırılmasıyla hayatı tamamen değişir. Kendisiyle beraber onlarca kızı, birden açık arttırmada en yüksek fiyatı verene satılırken bulan Tasmin, kendisini satın alan Alrik'le kabus dolu bir hayata başlar. Fiziksel ve cinsel şiddet, tecavüz dolu 2 senenin ardından Tasmin /yeni köle adıyla Pim(Pimlico) 'in tek direnişi asla sesini Alrik'e duyurmamasıdır. Tüm bu dehşet dolu hayata bir nebze alışmış ölümü dahi göze almış olan Pim, bir gece Elder' in hayatına girmesiyle hayatı tekrar tepetaklak olacaktır..
Bu kitap için ne desem gerçekten bilemiyorum. Diyecek o kadar çok şey var ki.. Pim.. O kadar güçlü bir karakter ki! Yaşadığı onca şeye rağmen hala tutunacak bir şeyler bulabilen, fazlasıyla kırılmış ama dik durabilen bir kadın.. Elder ise tamamen farklı bir hikaye.. Bildiğimiz kötü adamlardan birisi.. Ama söz konusu Pim olunca yaptıkları gözümüze kötü gözükmüyor. Bir tarafta kırılmış, hayattan ümidi kalmamış bir kadın; diğer tarafta tüm bencilliğiyle ona sahip olmak isteyen, önce kıran sonra özür dileyen bir adam..
Dollars serisi toplamda 5 kitaptan oluşuyor. Maalesef ülkemizde çevirisi bulunmuyor. Ben serinin ilk iki kitabını okudum. İlk kitabı okumak kesinlikle hiç kolay değildi, uzun süre etkisinden çıkamadım. Yine de bu türü sevenlere kesinlikle önereceğim bir kitap. Tasmin ve onun gibi bu acıyı çekmiş milyonlarca kadının neler yaşadığını anlamamız açısından herkesin bu seriyi okumasını isterim..
Sevgiyle kalın..