Dollar, #1

Amerika Birleşik Devletleri
İngilizce

2021 155. kitabı
Okunma: 03 Temmuz 2021 19:53
Merhabalarrr. Dark Romance türünde kitap okumayı sevenlerin kesinlikle bayılacağı bir kitap önermeye geldim. Öncelikle belirtmem gerekir ki bu kitap kesinlikle okuması çok zor olan fiziksel ve cinsel şiddet içerikli sahnelerle dolu.. Yine de hayatın gerçeklerinden birine ışık tutan, hayatta kalmanın en iyi örneklerinden birini bizlere göstermiş olan bu seriye türünü sevenlerin başlamasını öneririm. Kısaca kitabın konusundan bahsedecek olursam kızımız Tasmin annesi gibi psikolog olmak isteyen sıradan 18 yaşında bir genç kızdır. Annesiyle beraber katıldığı bir yardım gecesinde kaçırılmasıyla hayatı tamamen değişir. Kendisiyle beraber onlarca kızı, birden açık arttırmada en yüksek fiyatı verene satılırken bulan Tasmin, kendisini satın alan Alrik'le kabus dolu bir hayata başlar. Fiziksel ve cinsel şiddet, tecavüz dolu 2 senenin ardından Tasmin /yeni köle adıyla Pim(Pimlico) 'in tek direnişi asla sesini Alrik'e duyurmamasıdır. Tüm bu dehşet dolu hayata bir nebze alışmış ölümü dahi göze almış olan Pim, bir gece Elder' in hayatına girmesiyle hayatı tekrar tepetaklak olacaktır.. Bu kitap için ne desem gerçekten bilemiyorum. Diyecek o kadar çok şey var ki.. Pim..  O kadar güçlü bir karakter ki! Yaşadığı onca şeye rağmen hala tutunacak bir şeyler bulabilen, fazlasıyla kırılmış ama dik durabilen bir kadın.. Elder ise tamamen farklı bir hikaye.. Bildiğimiz kötü adamlardan birisi.. Ama söz konusu Pim olunca yaptıkları gözümüze kötü gözükmüyor. Bir tarafta kırılmış, hayattan ümidi kalmamış bir kadın; diğer tarafta tüm bencilliğiyle ona sahip olmak isteyen, önce kıran sonra özür dileyen bir adam.. Dollars serisi toplamda 5 kitaptan oluşuyor. Maalesef ülkemizde çevirisi bulunmuyor. Ben serinin ilk iki kitabını okudum. İlk kitabı okumak kesinlikle hiç kolay değildi, uzun süre
PenniesPepper Winters · Createspace Independent Publishing Platform · 2016610 okunma
2024 28. kitabı
Okunma: 07 Mayıs 2024 00:00
Arkadaşlar bu kitapta bi kötü karakter var , bir de çok kötü karakter var. Hangisini seçeceğiniz size kalmış. Masum olan biri varsa o da Pimlico. Yemin ediyorum Pim’e edilen işkence adeta bana edilmiş gibi. O panik atak yaşadı,bıraksam anksiyetesi bana vuracaktı. Kitabı okumadım,adeta film gibi izledim desem yeridir. . Bekar bir annenin on sekiz yaşındaki kızı olan Tasmin ,psikoloji bölümü öğrencisiydi. Annesi tarafından biraz baskıyla yetiştirilmiş ama bu da kendisini zihinsel anlamda çok iyi geliştirmesine vesile olmuştu. Ama bütün gelecek planları bir gecede,tanımadığı bir adam tarafından kendisinden çalınmıştı. Bir fuhuş çetesinin eline düşmüş ve bir mal gibi açık arttırmayla efendisine cinsel köle olarak satılmıştı. Bu andan itibaren Tasmin,Pimlico olmuştu.Ne kaçma çabaları,ne kendini veya Efendisini öldürme çabaları sonuç vermemiş o da zihnini koruyabilmek için susmuştu. Tam iki yıl boyunca türlü işkencelere maruz kalan Pimlico’nun hayatı ,sahibinin iş yapmayı çok istedipi Elder Prest’in o eve girmesiyle değişecekti. Elder ile ilk andan itibaren susarak anlaşabilmiş,kendini nedensizce ona çekilirken bulmuştu. Bu karmaşık hisler karşılıklı olsa da Elder,onu oradan kurtaracak kahraman değildi. Ya da ne olduğunu kendisi de bilmiyordu. . Daha önce okuduğunuz Dark kitapları unutun. Bu kitap Dark’ın kralı. Bakın kitapta içinizi rahatlatacak ne bir cümle ne bir karakter var. Öyle bir cehennem. Herkese kızıp sadece Pim’e üzülüyorsunuz. Öyle de güçlü bir karakter ki,üzülürken takdir etmekten de geri duramıyorsunuz. Tüm o işkencelere sadece zihnini kapatarak ve Hiç Kimse’ye yazarak dayanabilmiş. Ölmek isteseniz de ölemediğiniz bir hayat. Çekilecek gibi değil. Bu belki bir kitap ama bunu yaşamak zorunda bırakılan nice kız var dünyada. Beş kitaplık bir serinin ilk kitabıydı.
·300 syf.·
2021 46. kitabı
Anlatım tarzı ve kullandığı dil ne kadar farklı olsada Pepper Winters yine beni yanıltmadı. Bu vahşeti de Adam akıllı başlamamla bitirmem çok çabuk oldu. Bir kadının bir yerlerde bunları yaşıyor ve yaşayabilecek olması bile kalbimin sıkışmasına yetti. Yine her şey çok gerçekçi ve olabilecek şekilde kurgulanmıştı. (Neler duymuyoruz ki artık!!) Bir kadının başına Pim' in yaşadıklarını biri dahi gelse neler olurdu acaba. Pim bunların onlarcasina, binlercesine 2 sene boyunca dayanıyor. Karşısına daha ne olduğunu bilmediği kurtarıcısı gelene kadar... ama o son yaptıklarıyla dilimin uyusmasına engel olamadım. Cezalarını -anında- çok güzel kesti Elder Prest. Pim' in suskunluğunun ve kırılmışlığının yan etkilerini. Iki yarali kalbin iyileşme süre cini merak ediyorum. Pim yalnızlığı ve acılarıyla nasıl başa çıkacak?
Aşk
Anlatımı muazzam, içeriği can yakıcı
·300 syf.·
2021 18. kitabı
Sıfır beklentiyle, konusunu bile bilmeden başladım. O yüzden okurken çok sarsıldım… Dünyanın bir yerlerinde buna benzer şeyleri yaşayan kadınların olduğunu bilmek, beni mahvetti… Öncelikle söylemem gerek bu bir aşk hikayesi değil, bir direniş hikayesi. (Aşk hikayesi olsaydı ve ana karakter kendine bunları yapan adama aşık olsaydı, bu kadar şiddet ve rahatsız edici içerikten sonra kitabı Dünya’dan Neptün’e kadar gömerdim!) Pim o kadar güçlü bir karakterdi ki… Yaşadıklarına rağmen duruşuna, pes etmemesine, yenilmemesine hayran oldum. Hayatta kalmak için ne gerekiyorsa onu yaptı, daha fazlasını değil. Kendisinin de dediği gibi uysal değil, kurnazdı. Bedeninde çok fazla şeyi feda etse de o pislikler onun ruhuna asla sahip olamadı… Mektupları, günlüğü o kadar güzeldi ki, içim parçalandı. Ah o sonu farklı olsaydı… Ne zaman yaşamak yanlış seçim ve ölüm doğru seçim olur? Bu soru beni gerçekten düşündürdü. Aslında kitabı okumasam bana pek bir şey ifade etmezdi. Çünkü ölüm bir seçenek olmamalı, ama Pim’in yaşadıklarını yaşayan ve kurtulma umudu olmayan biri için sanırım bu tartışmaya açık bir soru. Ve bu sorudan sonra Pim’in ölmek istiyorum dediği onca ana rağmen özgür kalınca çektiği acıyı kenara atıp ölmek istemiyorum demesi… Yine de yaşamayı istemesi…Bu nasıl bir ruhtur, sağlamlıktır. Ödüm kopmuştu kitaba başlayınca 365 Gün gibi saçma sapan, rezil bir şey çıkacak diye. Bambaşka bir şey okudum. Umarım ikinci kitapta bu sağlamlığı, direnişi görürüz. Çünkü sonu malum…
·344 syf.·
2024 51. kitabı
"Yapmak üzere olduğum şey için üzgünüm. Olduğum şey için üzgünüm. Birkaç kuruşluk değerin olsa da seni milyon dolarlara değer hale getireceğim. Ancak karşılığında bana kâr getirmeyen bir şey vermeni isteyeceğim....Ben bu hikayedeki iyi adam değilim, Pimlico. Ben diğer kötü adamım. Bunu hatırlasan iyi edersin." Herkese selam. Benim için dark romance denen şey tam da budur. Aman yarabbi kitap mentalimi aldı avucuma bıraktı. Bakışıyoruz şimdi kendisiyle. Neyin içine girdik de paramparça çıktık biz böyle diyoruz. Ruhumuzu tüketti, boğazımızı sıktı, bizi nefessiz bıraktı resmen. Pim gibi her sayfada sessizlikte boğulduk tek bir ses çıkmadı ağzımızdan. Bir sürü soruyu da ardında bıraktı, müthiş bir giriş kitabıydı. Kesinlikle devamı gelecek benim için. Bir de lütfen 1 vermeyin arkadaşlar, çok üzülürüm bu kitap için verilen 1 puanlara:( , uyarı yazısını yorum kısmına bırakacağım, keşke arka kapakta yer alsa da şu uyarı yazıları herkes ne okuyabileceğine karar verse. Haydi konusuna geçelim; Pimlico ya da satılmadan önceki hayatında Tasmin isimli psikoloji öğrencisi 18 yaşındaki kızımız annesinin düzenlediği bağış gecesinde bir adam tarafından kaçırılır ve kendini güzellik pazarında efendi A'ya satılır pozisyonunda bulur. Bu zindan gibi tutsaklıkla iki koca sene geçer ve mentalini korumasına bir kalem ve bir kağıttan başka yardım eden kimse yoktur. Sayfaları çevirdikçe kızın dirayetine, gücüne, sessizliğindeki o korkusuzluğuna ve diklenişine tanıklık edecek ve hayranlık duyacaksınız. Mahvetti buralar beni. :( Bir gün efendi A yeni kıyafetlerle kapısı bulunmayan odasında belirir ve bu akşam önemli misafirlerinin olduğunu söyler. Pim şaşırmıştır çünkü ilk kez çıplaklığını gizlemesi gerekmiştir. Ziyaretçileri bir tırnakçı, hırsız, beş parmak ustası aynı zamanda objeleri çalmak
2025 36. kitabı
Okunma: 01 Haziran 2025 01:06
Surata inen yumruk etkisi… Dark romans severlerin kesinlikle seveceğim bir seri.Lakin okumayanların koşarak uzaklaşması gereken bir seri.Bizim ülkedeki özellikle minnoş insanlara hitap etmez.Çünkü tetikleyici unsurlar var tecavüz +toplu tecavüz , işkence, fiziksel ve duygusal istismar,Bdsm ilişkiler vs romantik bir beklentiniz varsa hayal kırıklığına uğrarsınız. Pim karakterine bir kaç olay dışında hayran kaldım. İnsan iradesi inanılmaz bir olay bir sınırı başlangıçı ve sonu yok bunu bu kitapta okuyunca daha iyi gözlemledim.Yazarın kalemini de iyi.Hikayeyi direk karakterin ağzından yazmış.O duygu düşünceler hisleri çok güzel hissettiriyor.Bu tarz hikayelerin hayal ürünü olduğuna inanmıyorum ben evrende bir yerlerde böyle şeylere maruz kalan yüzlerce belki binlerce kadın var.Okurken bu kadar da olmaz dediğim hiç bir olay olmadı.İnsanoğlu iliklerine kadar kötü bir varlık.Hemen 2 kitaba başladım bakalım nasıl ilerleyecek olaylar merakla bekliyorum.
DARK ROMANCE BUDUR
2024 26. kitabı
Bu kategoride pek çok kitap okumuş biri olarak diyorum ki BUDUR! Öncelikle yazara romantize etmemesi gereken şeyleri romantize etmediği için teşekkür ediyor, zaten olması gereken bir şeyi yaptığı için insanları taktir etmek zorunda kaldığımız için de biraz içerliyorum. Bu kategoride bir tane bile kitap okuduysaniz bilirsiniz ki yazarlar neredeyse her zaman ana karakteri istismar eden, şiddet uygulayan hatta taciz ve cinsel saldirida bulunan karakterleri romantize eder hatta daha ileri götürüp bir de onlara aşık eder ve bu kurgular beni kelimenin tam anlamıyla çileden çıkarıyor! Bu tarz şeyleri romantize etmeyi bırak normalize bile etmemeliyiz. Bu kitap bu noktada çok iyi işlenmiş. Kadın karakterin yaşadıklarını şiddet p.rnosuna çevirmekten ziyade dolaylı bir anlatimla tamamen okurun hayal gücüne bırakmış ve bu haliyle çok daha çarpıcı, rahatsız edici olmuş. Çok çok beğendim. Puan kırmamın tek sebebi kitabın çok kısa olması ve ne kadar çok şey yaşanıyormuş gibi görünse de aslında pek bir olay olmaması. Son olarak tüm kitap ben bu yazım dilini nereden tanıyorum diye düşündüm, karakter inşası ve olay örgüsü bana Tess'in gözyaşları kitabını çok hatırlattı. Şimdi fark ediyorum ki aynı yazarmış. O kötü kitabı yazanla bu güzel kitabı yazan kişinin aynı olması baya şaşırtıcı, o ayrı...
PenniesPepper Winters · Pukka Yayınları · 2024610 okunma
Bunların bir yerlerde gerçekten yaşanıyor olması …
Puan vermedi·344 syf.·
2024 92. kitabı
Okuması, üzerine düşünmesi gerçekten zor bir kitap. Genelde bu tarzda kitaplar okudum ama çeviri olarak hiçbiri bunun yanından geçmiyor. Burda Gerçekten pislik bir Efendi var ve o kadar berbat şeylere maruz kalıyor ki Pim. O süreçleri okumak yer yer çok zorladı. Hele o son. Nasıl bir sondu aman yarabbim. İkinci kitabı okumamak için tutuyorum kendimi. Açıkçası Pim’in kendi içindeki mücadelesini gerçekten takdir ettim. Olan bitenin farkında ve yapabileceği bir şey olmaması. O çaresizlik hissi o kadar kötüydü ki. Çoğu yerde gerçekten canım sıkıldı, ruhum daraldı. Kitap kesinlikle herkese hitap etmiyor, istismar, zorla alıkonulma, işkence.. Bunlar kesinlikle kolay okunan şeyler değil. Pim’in kaçırılması, düşünceleri beni gerçekten üzdü. 5 kitaplık bir serinin ilk kitabı olması açısından baya düşündürmüştü beni. Yazar acaba 5 kitaba sığacak ne yazdı diye. Kitap kaçırılma sonrasında 2 yıl zaman atlıyor ama genel itibariyle kitabın tamamı birkaç haftalık bir süreci anlatıyor hatta belki daha kısa bir zaman dilimini. O açıdan kendini okutturacak şeyler çıkacaktır devamında ama asla kolay şeyler olmayacaktır :(..
Kitap Yorumu
2024 56. kitabı
Pennies kitabının yorumu ile geldim.Kitap tür olarak dark romance.Romantik türünü daha göremedik tabi .Ama dark boyutunu yazar güzel vermiş .Kitabı hiç sevmesem de o karanlık hava bana geçti.Seveni olur muhakkak, ben bu tarz kitaplarda biraz da olay seviyorum.Yani sadece Tasmin’in kaçırılıp bir psikopata satılması ,ardından iki yıl boyunca yaşadıklarını okuduk.Her türlü istismara maruz kalmış,feci bir hayat.Sonra hikayenin diğer kötü adamı olarak kendini gösterse de kızımızı kurtaracak olan Elder’i okuduk. Doğru düzgün bir şey olmadı.Okurken sıkıldım ,biraz daha aksiyon olabilirdi.Olay üç dört içinde oldu bitti.Romantik bir şey yoktu zaten.Seriye devam etmeyeceğim büyük ihtimalle,merak etmiyorum çünkü.
2024 46. kitabı
Taciz, t*cavüz ve şiddet okurken tetikleneceğinizi düşünüyorsanız kitabı ne kadar merak ediyorsanız da okumayın diyorum. Çünkü ben bile okurken zorlandım. Çünkü kadın karakterin iki yıl boyunca yaşadıklarını afedersiniz ama dışardaki hayvanlar yaşamıyordur. Evin içinde satıldığı adamdan bu muameleyi görüyor. Daha ne olabilir diyorsun leş adam kadını kendi arkadaşlarıyla aynı anda paylaşıyor?? Adam kadını köle diye kullanıyor. Ve her kadının travmaları farklı şekilde kendini gosterir. Bizim kız da susarak ve zarar görmemek için itâat ederek kendine bir yol buluyor. Okurken sinirden ellerim titriyodu ya. Kadın köpek kabında mı ne yemek yiyor... Sizi bunlar bekliyor o yüzden anlatıyorum. Sonra eve başrol adamımız geliyor. Artık hayır mı şer mi siz okuyup karar verin :) Denize düşüp yılana sarılmak ben buna derim. Zaten en başından beri iyi biri olmadığının üzerini çiziyor. Dark romance budur ve kötü odam böyle olur. Okumayı özlemişim. Bakalım ikinci kitapta neler olacak. Benim tahminim kızın içinde bastırdıkları şiddet olarak dışa vuracak zaten ilk adımını attı... Bakalım. 4/5

Pepper WintersYazar · 34 kitap
New York Times ve Usa Today Uluslararası Çok Satanlar yazarı Pepper Winters yazar, okuyucu ve eş olarak hayatta bir sürü rol üstlenmektedir. Kafa karıştırıcı, karanlık ve kötülük dolu hikâyelerden ve tabu olarak nitelenen konuları irdelemekten hoşlanır. Seyahat etmeye bayılır. Ayrıca çok iyi Fransızca konuşan muhteşem bir eşe sahiptir. Kitaplarındaki erkek karakterleri ve aşkı yazarken sıklıkla eşinden ilham alır.