Birinci Kitap

İngilizce

ÖFKELİ KRAL
2024 47. kitabı
Okunma: 30 Mayıs 2024 13:16
Herkese Merhaba, Ana huang yeni serisinin ilk kitabını bittirdik. Diğer serisinin her bir kitabından daha güzeldi ama woaww olmadım. Basit her zaman okuduğumuz romantik kitaplardan bir farkı yoktu. Oku- geç bir kitap oldu benim için, okuduğuma pişman değilim. Konusu gelirsek; bilindik anlaşmalı evlilik, hem erkek hemde kadın karakterleri zoraki olarak bir araya geliyor... Erkek karakter santaj yolu ile, kadın karakter ise ailesi için kendice onların verdiklerine karşılık fedakarlık ettiği sanıp kabul ediyor. Bana göre her iki karakterde aynı seviyeydi. Hatta kadın karakter bir tık daha iyidi :D erkek karakter iyidi ama tabikide gereksiz tripler vardı olmazsa şaşırdım. İşte zamanla birbirleri tanıyan sonradan cinsel bağlantılar başlıyor sonrada aşk.. romantık kitap olarak aşkları bana çok geçmedi, idare ederlerdi yani... gelişen olaylar iyidi, öyle hemen yatağa atlama olayı da olmadı, yavaş yavaş gelişti, birbilerine tanıdılar fılan...Sonu beni tahmin etmedi. Olması gereken bir ayrılık oldu ama fazla gereksiz bir peşinden koşma olayları oldu. Normalde puanım 6,5’dir. Yarım puanda yazara verdim. Kadınları aşağalamadan sevişme sahnesi yazabilmiş, tebrik ettim bu sefer kendisi ondan puan verdim. Smut sahneler normaldı. Okunabiliyor yani... Çok fazla bir şey dememe gerek yok bence; yani okunur. Seriye devam edeceğim.
Romantik
Öfke KralıAna Huang · Martı Yayınları · 01,974 okunma
Ana huang yine bildiğimiz gibi
2024 45. kitabı
Okunma: 11 Nisan 2024 01:50
Bu yazardan çarpık serisini de okudum ve bütün kitaplarında inkar edilemez çok fazla benzerlik var. Tek farkları kullandığı tropeler denebilir. Ama bu kitapların kötü olduğu anlamına mı gelir? Hayır. Romantik okumayı genel olarak severim, gayet de hoşuma giden bi türdür kendileri ama malum konu kıtlığından bütin kitaplar birbirine benzemeye başladı. O yüzden aynı yazarın elinden çıkan kitaplarında benzer olması normal gibi. Açık konuşmak gerekirse twistedlardan sonra bu kitap ilaç gibi geldi bana ya. Erkek karakter nispeten daha iyiydi( NİSPETEN diyorum çünkü yazarımız erkek karakteri yüceltiyim derken genelde her tuşa basıyo, aynı şeyler bunda da vardı). Tam öküz bi karakter değildi bu hoş bi değişiklik oldu şahsen. Son 100 sayfada olan o kırılma noktasını çok çabuk atlattı ve kendini toplayıp adım attı tebrik ettim cidden rekor bu(4 gün, kendi dediğine göre bir kaç saat). Başından beri amacını zaten biliyoduk ama ben biraz daha salak bekliyodum karakteri(aşk açısından) daha geç anlar duygularını sanıyodum ama bravo hemen çaktı olayı. Yaptığı şey doğruydu o yüzden suçlayacak bişey bulamadım lafım pek yok bu karaktere(sen benimsin zırt pırt olayını artık feminist tarafım bile afedersiniz siklemediği için ona değinmicem bile). Hatasını anladıktan sonra telafi etme çabası hoşuma gitti ama sanki baştaki kendi kişiliğine çok tersti ya. Anladım aşık oldun da kendini tamamen silip baştan oluşturmadın ya abicim az sakin. Aşırı ısındım aşık oldum diyemicem ortalama idare eder deyip geçiyorum. Vivian karakterine de bayıldım bu arada, gerçekten hoşuma giden nadir romantik kitap başrollerinden biri oldu, duruşunu hayat fikirlerini ve aile hakkındaki düşüncelerini beğendim. Kendini hemen bırakmayıp yavaş yavaş ilerleme aşamasında cidden iyi irade gösterdi onu da tebrik ederim. O
Öfke KralıAna Huang · Martı Yayınları · 01,974 okunma
Sevdiklerimiz için savaşmaya...Kendimiz de dahil...
·384 syf.·
2024 48. kitabı
"Aşkı bekleyenler, sabırlı olun. Aşk bir ilgi budalası. Yalnızca hayatınıza ihtişamlı bir giriş yapacağı günü bekliyor." Bu bazen bir şantajla da olabilir... Herkese selam. Meşhurluğunu her bi yerden duyduğum yazardan okuduğum ilk kitap. Dilinin bulunmaz Hint kumaşı olduğunu düşünmesem de beğendiğimi söyleyebilirim. Çiftler arasındaki duygu yoğunluğunu okuyucuya geçirmede başarılı bence. Dante Russo'nun domuzlukları başlarda gerçekten beni çok gıcık etti, böyle bir kaşık suda boğacaktım kendisini neredeyse. Sonraki karakter gelişimi ise aşırı tatlıydı. Bu yüzden sevdim mi sevemedim mi anlayamadım. :D Ama Vivian'a karşı duygularını keşfettikten sonraki Dante benim favorim oldu. Net merak ettiğim karakterler ise Kai ve Sloane. Bu yüzden muhtemelen seriye devam edeceğim. Haydi konusuna geçelim; Dante Russo... Russo grup CEO'su. Tipik soğuk şehir adamı. Hırslı, kontrolcü, bay her zaman haklı, maalesef zeki :D Bu yüzden kimse ona şantaj yapamaz, elini kolunu bağlayacak durumlara sokamaz. Ta ki Francis Lau'nun masasına bıraktığı fotoğrafları görene kadar. Dante'nin kardeşinin hayatını elinden alabilecek olan bu fotoğrafların üstü ancak Dante'nin Francis'in kızı Vivian'la evlenmesi ile örtülebilirdi. Böylece cemiyette her zaman sonradan görme olarak yaftalanan Lau ailesi, cemiyetin en güçlü ailelerinden Russo'larla yollarını birleştirip cemiyette bir yer edinebilecektir. Vivian ise tipik Asyalı bir kız. Özellikle aileden gelen tüm kurallara boyun eğen, onları mutlu etmek için kendi mutluluğunu ikinci plana atan, başlarda beni aşırı sinir eden bir kızdır. Böyle bir sarsıp kendine gelmesini istedim ama çok şükür yazar sonlara doğru yapmış da bana saç baş yoldurmadı. Neyse ikili nişanlanır ve aynı evde yaşamaya başlar. Ancak Dante'nin bu şantajın altında kalması gibi bir durumu
Öfke Kralı
2025 58. kitabı
Okunma: 29 Temmuz 2025 10:28
bu aralar pek inceleme yazma havamda olmasam da ilk kez ana huang'ın bir kitabına tereddütsüzce beğendim diyebildiğim için bunun şerefine yazmak istedim. konusu sıradan anlaşması evlilik olmasına rağmen çok beğendim. hem yazımını, hem ilerleyişini hem de karakterlerini -ki bu benim için çok şaşırtıcı çünkü ana'nın karakterlerini hiç sevmem. rhys ve bridget belki ama onlar da kötünün iyisi konumundaydılar. ta ki vivian ve dante'ye kadar. vivian çok sevilesi bir karakterdi bence. dik başlı, akıllı, lafını esirgemeyen. onu çok sevdim. ve dante var bir de, Tİ AMO DANTE RUSSO Tİ AMO!! ilk kez ana huang'ın bir erkek karakterini bu kadar sevdim çok şaşkınım. ve ilk kez kitaplarda yazılmış bir italyan erkeğini sevdim. oysa sadece çok hödükümsü yazılanlara denk gelmiştim şimdiye kadar. ve inanır mısınız ilk kez ana huang'ın bir erkek karakteri karısına surtğm demedi çok şaşkınım. demek ki neymiş, kadınları küçük düşürmeden de smut sahne yazılabiliyormuş. yani genel olarak çok sevdim. evet klişe bir konusu var, her şey çok tahmin edilebilir kesinlike, aksiyon falan da hiç yok, özellikle sondaki şu kaçma/kovalama, kendini affettirme olayları çok gereksiz yere uzatılmış. (demek istediğim, adamın sana oral seks yapmasına izin veriyorsun ama onunla öpüşmüyorsun, çünkü öpüşürsen bu onu affettigin anlamına gelir... adamla sevişiyorsun ama evine taşınmıyorsun, çünkü taşınırsan bu onu affettigin anlamına gelir...) ama en azından ana huang'a karşı önyargılarınız varsa belki bu kitap iyi gelebilir... serinin diğer kitaplarını okumaya pek niyetim yok şimdilik. 2. kitap kai ve isabellanin hikayesini anlatıyor ve isabella'dan bu kitapta yan karakterken bile nefret ettim, kendi kitabında asla dayanamam. kai'nin aksanı dışında ilgi çekici bir yanı yok, sesini de duymayacğıma göre hiç vakit
2024 64. kitabı
Yazarın çarpık serisinini okumuş ve çokta beğenmemiş biri olaraktan neden ısrarla hala kitaplarını okumaya devam ediyorum gerçekten hiçbir fikrim yok. Popüler kültürün koyunu olmuşum, takılmışım peşine ısrarla gidiyorum.... Kitap adeta çarpık serisindeki hikayelerin güncellenmiş, sadeleştirilmiş ve kadın karakterine daha saygılı yaklaşılmış bir hali olmuş. Ben artıkın bu kurguya ve döngüye doydum. Yeterin gari, daha da almayayım alana da mani olmayayım. Yalnız şu da büyük bir gerçek ki kadının kaleminin akıcılığı efsane. Hikayeyi sevsende sevmesen de bi bakıyosun ki kitap okunmuş ve bitmiş bile. Bu başarısı için kendisine saygılar şelale.... Yazarı bir daha okuma diyorum kendime ama bunu başarabilecek miyim çokta emim değilim. Şişirilen yorumlara ve başarılı pr çalışmalarına hemen kanıp, atlayıveriyorum.:))) Son olarak hislerime tercüman olan #goodreads te ki bir değerlendirmeyle sizleri başbaşa bırakıyorum. "the only wrath i'm feeling is my own after reading this." :))
Öfke KralıAna Huang · Martı Yayınları · 01,974 okunma
Aklım ya da Kalbim. Bu savaşı yalnızca biri kazanabilirdi.
2024 85. kitabı
Okunma: 27 Eylül 2024 00:00
Dante kardeşiyle birlikte ailesi tarafından ilgisiz kalmış aslında içinde çok daha hasas biriydi. Şimdilerdeyse Russo şirketinin CEO'su. Karyerinde başarılı sert kurallarını asla bozmayan gözde bir bekar. Aile durumlarının hikayesi Vivian'la nerdeyse aynı. Hep ailesi tarafından kontrol edilimiş, zengin aile imajlarını korumak adına giyiminden tut konuşmasına, hayatı adına alınan kararlara kadar onlar karar vermiş. Her şey böyle devam ederken bir gün Vivian'ın babası daha da varlıklı olmak için Dante'ni kardeşinin hayatıyla tehdit edene kadar. Dante kardeşine ailesinin onlara vermdeği ilgiyi vermeye çalışmış hayatı boyunca. Bu durum karşısında da mecburen bu anlaşmayı kabul etmek zorunda kalır. Böylece nişanlanıp çevrelerine de bu ilişkinin gerçek olduğuna inandırmaya çalışıyorlar. Bu sırada da tabii ki birbirilerini tanıdıkça Dante Vivian'ın babasından alacak olduğu intikamı sorgulamaya başlıyor. Dante'nin Vivian'ı aileisyle tanıştırdığı kısımlar keyifliydi ama gerçeği öğrendikten sonra Dante için içim burkuldu. Annesinin sunduğu bahaneler de cabası. Vivian'ın babası başta olmak üzre tüm ailesi çok bencildi. Huzurumuz bozulmasın, bir arada olalım diye diye kızı kullanıyolardı resmen. Ayrıca konusu Çarpık Aşk 'la o kadar aynı ki aynı yazardan aynı konuda kitapalar okumak çok sıkıcı geldi. Üstelik oradaki heyecan yerine burda olaylar çok durgundu. Heyecan verici bir şey olmadı benim için. CEO mevzuları, pahalı markalar, gergin davetler, ilgisiz aileler derken en az ikisi kadar sıkıldım. Bir de eski sevgili olayı vardı. Hiç sevmem. Bu yazarın kitaplarında takıldığım diğer şey kitapaların sonu gelmiyor. Karakterlerin arasındaki gerilimi, onların hislerini hissettiriyor ama akıcı ve aşırı merak ettiğim bir olay olmadı. Ortalama ve bu türde okumaya başlayanlar için
2024 Okuma Raporları
2024 37. kitabı
Okunma: 17 Nisan 2024 20:48
Ana Huang’ın yeni kitabı Öfke Kralı’nın yorumu ile geldim. Konusu ;Dante ile Vivian’nın anlaşmalı evliliği.Gerçi tam evlilik gerçekleşmiyor ilk etapta ,nişanlılık demek daha doğru olur.Ancak anlaşmalı evliliğin Dante tarafındaki sebebi şantaj.Vivian’ın babası onu bu evliliğe mecbur bırakıyor.Vivian ise zaten sürekli ailesi ne dediyse yapan bir evlat.Sorgusuz sualsız kabul ediyor evliliği. Kitabın ilk 100 sayfasında daha çok seveceğimi düşünmüştüm.Böyle aralarında gerçekten bir hoşnutsuzluk vardı hatta Dante tarafında bir nefret söz konusuydu.Böyle hemen kapılmadılar birbirlerine.Ön yargılarını yıkıp tanıdıkça gelişen bir ilişkileri oldu ,bu güzel detaydı.Ama ilişki yaşamaya başlayınca bilmiyorum bir temposu mı düştü anlamadım bir şey oldu sevmedim pek.İlk başta daha yükselmiştim çifte.Yazarın diğer kitaplarına nazaran smut sahnesi baya azdı,tebrik ediyorum yazarı,sadeleşmeye gitmiş.Bu yazar belirli klişe konuları seçip yazıyor gibi geliyor ,böyle bir özgünlük bulamıyorum kitaplarında.Diğer serisinde sevdiğim kitaplar olmuştu.Ama şimdi düşününce onlar bile ortalama geliyor.Bir özgünlük bulamıyorum maalesef.Daha önce bu tarz okumayanlar sevebilir ,ama ben artık biraz daha farklılık istiyorum.
2024 129. kitabı
Okunma: 16 Nisan 2024 17:14
Tipik bir Ana Huang kitabı.Ben diğer kitaplarını sevdiğim gibi bu kitabını da sevdim.Yazar benzer hikayeler ve benzer karakterler tercih ediyor ama ben şahsen umursamıyorum çünkü bu tarz kitapların aşığıyım.Dilini ve akıcılığını seviyorum. Bu kitaptaki tek fark olarak smut içeriğinin daha az olması ve yazarın diğer kitaplarındaki gibi kadınları çok şükür aşağılamaması oldu.(cinsel anlamda yoksa kızımız biraz saftirik) Dante ve Vivian enteresan bir ikiliydi.Karakterleri çok farklı ama uyumları güzeldi.Kızın pasifliği ve kişiliği beni birkaç yerde delirtti ama gene de severek okudum. Günün sonunda klişe kitapları seviyor ve kafa dağıtmalık birşeyler arıyorsanız tam size göre ama lütfen çok çok beklenti içine girmeyin.Sonra puanlar yerlerde geziyor.Bizim gibi yürü sevenlere acaba mı dedirtiyor. Uyarımı yapayayım.Hikaye mükemmel mi? değil…Saçma yerler var mı? Varrr… ben 7-8 arasında gidip geldim ama yazarı sevdiğim için 8 veriyorum. İyi okumalar
2025 4. kitabı
Normalde Ana Huang serüvenini Twisted serisinden sonra sonsuza kadar rafa kaldırmıştım çünkü seri o kadar kötüydü ki daha fazlası benim için sinir krizinden fazlası olmayacaktı. Ancak Öfke Kralının çok övüldüğünü görünce ve kafamı dağıtacak hafif bir kitaba ihtiyacım olduğu için buna başlama kararı aldım. Dürüst olacağım Ana'nın şu ana kadar en nefret edeceğim karakterinin Dante olacağını sanmıştım ama o adam bir anda ilk sıraya yerleşti. Bu yüzden de Ana'nın en sevdiğim kitabı bu oldu. Diğer kitaplarda sevmediğim şey karakterlerin ilişkilerinin duygusal ilişkiden ziyade fiziksel ilişkiden yürümesiydi. Yani tabiki sevişmesinler demiyorum ama kurgular tam bir fuckbuddy kurgusuydu. Duygusallıktan çok uzaklardı ve seks sahnelerinde kullandıkları dil mide bulandırıcıydı. Ancak bu kitapta Dante ve Vivian'ın aşkını, karakter gelişimlerini gayet iyi yazmışlar. Özellikle Dante karakterinin son haline gelirkenki serüveni benden tam not aldı. (Dipnot: Ben böyle dark karakterleri sevmem bile) Kurgu tabiki ahım şahım bir şey değil zaten Ana'yı ve kitaplarının genel işleyişini biliyorsanız buna takılmazsınız. Yazar kendisini bir hayli geliştirmiş ve can sıkıcı özelliklerini büyük ölçüde düzeltmiş. Bence şans verilir.
·384 syf.·
2025 24. kitabı
Yazarı okumayı seviyorum. Yazdığı karakterler de açıkçası beni memnun ediyor. Genel itibarıyla baktığımızda hep aynı düzeyde olaylar ve karakterler yayılmasına rağmen keyifli vakit geçirmek için kesinlikle tercih edecek bir yazar. Bence kadın karakter de güzeldi erkek karakter de gayet iyiydi Ana’nın karakterlerine göre, ikisinin arasındaki ilişki olması gerektiği gibiydi.
Kitap Yorumu

Ana HuangYazar · 5 kitap
Ana Huang, New York Times, USA Today ve Amazon çoksatan yazarıdır. En çok Twisted serisiyle tanınır. Seyahat tutkunu biri olarak, hikayelerine güzel destinasyonları dahil etmeyi sever.