2021 19. kitabı
Okunma: 26 Temmuz 2021 22:43
Edebiyat derslerinde adını sıkça duyduğumuz Karabibik… Türk edebiyatının hem realist hem de natüralist, köy hayatını anlatan ilk romanı olarak bilinmekte. Roman denildiğinde aklımıza hep kalın, uzun kitaplar gelse de bu roman biraz daha öykü gibi sadece 29 sayfa. Geri kalanında hem o dönemden hem de köy konuşma tarzından anlaşılmayan kelimeler olur diye Nabizade Nazım kendisi bir sözlük eklemiş. << Okumayalara ilk önce kitabın sonunu açıp sözlüğü okumalarını tavsiye ederim. >> Kitapta Karabibik adında tarlası olan yaşlı bir köylünün yaşamından birkaç günü okuyoruz. Öncesi ve sonrası olmayan anın anlatıldığı hikaye. Bir Anadolu köylüsü için hayatın ne olduğunu gözler önüne seriyor. Akıcı ve yalın bir dili var. Konuşmalarda yöre ağzı kullanıldığı için biraz anlayamama durumu oluyor. Edebiyatımız için çok önemli bir eser olmasına karşın ne yazık ki ben pek sevemedim. Okuyacak olanlara keyifli okumalar diliyorum.
KarabibikNabizade Nazım · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202111,9bin okunma