·400 syf.····Okunma: 27 Temmuz 2021 10:03 Affetmek yazması kolay fakat söylenmesi zor kelimedir. Hele de en yakınına söylemek daha zordur çünkü ondan çok fazla kırılmışsındır.
Ruby on yedi yaş günü sürprizini annesini onu terk ederek yapmıştır. Sadece eline iki bavul alıp kim benlen gelmek ister deyip kimse onunla gitmeyi kabul etmeyince kapıyı çarpıp çıkar. Annesinin bu gidişinde en büyük destekçisi ablası Caroyln olur. Babası ise kendini alkole verir. Tüm olanlardan çokça zarar gören Ruby Dean'i de kendinden uzaklaştırır. Ailesiyle tüm bağlarını koparır ve New York'a taşınır. Ta ki yirmi yedi yaşında annesinin bir kaza geçirdiğini duyana kadar ablası hariç kimseyle iletişim kurmamıştır.
Nora Bridge çok ünlü bir radyoda insan ilişkilerine dair tavsiyeler vermektedir. Herkes ona güvenip onun her dediğini yapmaktır. Bir gün eşiyle evliyken biriyle birlikte olurken çekilen fotoğraflarının basına sızmasıyla onu sevenlerin tüm güvenleri yerle bir olmuştur aynı zamanda onun kariyeri de bitme noktasına gelmiştir. Tüm bu olanlara dayanamayan Nora sarhoş olup ölüme arabayı sürmüştür. Kazadan yara almadan kurtulmuştur. Ancak asıl savaşı yıllar önce bıraktığı kızlarının bakımına muhtaç kalınca verecektir.
Kitapta affetmeyi, ihaneti ve unutulmayan aşkı öyle naif anlatmış ki sayfaların nasıl gittiğini anlamıyor insan. Ve dönüp kendini sorgulatıyor. Bu kadar kısa bir ömürde keşke dememek için her şeye bir sünger çekip affettim diyebilmeyi öğretiyor.
Edebiyatla kalın.