···Okunma: 29 Temmuz 2021 00:22 Nietzsche Ağladığında Ψ
~~
- "Bir kitap bizi alıp diğer kitapların üzerine çıkarmıyorsa o kitabın neresi iyidir?"
- Felsefe, tıp ve psikoterapinin bir arada harmanalandığı ayrıca dönemin en önemli doktorlarından Dr. Breuer, psikanalizin kurucusu Sigmund Freud, feminen ve başına buyruk tavırlarıyla bilinen psikanalist ve yazar L. Salome gibi yaşadığı döneme damga vuran ve psikoloji alanına önemli katkılar sunan araştırmacıların içinde yer aldığı, derin felsefi sorgulamaları içinde barındıran bir kitap.
- Kitabın hipnoz tekniği, psikoterapi gibi birçok yaklaşımı bizlere adım adım sunan, okuyucuyu kitabın içinde tutan bir ilerleyişi var. Freud'un bilinçdışı ile ilgili görüşlerinin temellendiği günlerine , "baca temizliği yönetimine" ve histeri kavramına da yer yer değiniyor. Kitapta geçen genel ilerleyişin, varılan noktanın kişinin kendisini koşulsuz kabülüyle ilgili olduğunu düşünüyorum. Peki bireyin kendini koşulsuz kabulü nedir? Bireyin kendini koşulsuz kabul etmesi, çevresi tarafından onaylanma ihtiyacı hissetmeksizin yaşaması; özellik, karakter, başarı, amaç ve sosyal olarak kendini kabul etmesidir.
- Yormayan felsefi yapısıyla, önemli psikolojik temellendirmeleriyle ve müthiş kurgusuyla okunması ve üzerine düşünülmesi gereken bir kitap. Kitapta herkesin kendinden bir şeyler bulacağını düşünüyorum. Keyifli okumalar