insan nedir ?
1 : Konfuçyüs: İnsan, öğrenen hayvandır. 2 : Thales: İnsan, araştıran hayvandır. 3: Henri Bergson: İnsan, araç yapan bir hayvandır. 4 :Erich Fromm: İnsan, seven bir hayvandır. 5: Karl Marx: İnsan, mücadeleci bir hayvandır. 6: Thomas Kuhn: İnsan, teori kuran bir hayvandır. 7 : Karl Popper: İnsan, yalanlayan bir hayvandır. 8: Albert Camus: İnsan, itiraz eden hayvandır. 9 :İmam Gazali: İnsan, tutarsız bir hayvandır. 10 : G. W. Hegel: İnsan, sistematik hayvandır. 11 : Descartes: İnsan, konuşan hayvandır. 12 :Immanuel Kant: İnsan, eleştiren hayvandır. 13 : John Dewey: İnsan, çıkarını düşünen hayvandır. 14 : john Locke: İnsan, deneyen hayvandır. 15 :Herakleitos: İnsan, tartışan hayvandır. 16 :Stoikler: İnsan, her şeye alışan hayvandır. 17 :Septikler: İnsan, şüpheci hayvandır. 18: Aristo: İnsan, düşünen hayvandır. 19:Platon: İnsan, toplumsal hayvandır. 20:Sokrates: İnsan, sorgulayan hayvandır. 21:Sofistler: İnsan, kazanan hayvandır. 22:Friedrich Nietzche: İnsan, düpedüz hayvandır.
Şiir
1.530 Gösterim
Bir hayvandan daha alt mertebede olanlarımızda vardır ve bir melekten daha üst mertebede olanlarda. Kişinin yaptığı amele bağlıdır.
Sen iyi değilsin insan ve bunu her gün yeniden kanıtlıyorsun.
Serdar Güç
İnsan her şeyin ölçüsüdür, diyor  Protangoras...iyiligin de kötülüğün de.
Yirmi ikisini de taşıyor insan üzerinde ve iyisiyle olsun, kötüsüyle olsun bunlar birer zenginliktir bence. Asıl sorun zenginliklerle donatılmış olunup bu zenginlikleri boşa çıkarttığımızda. Tüm bu farklılıklarla dolu olan insan ortaya güzel şeyler çıkarabilir ama bilemiyorum.
Kesinlikle haklısınız 🙏
Kısaca insan, insan dışında tüm özellikleri gösterebilme kabiliyetine sahip bir hayvan.
Kesinlikle çok yerinde cevap🤓👍
Nietzsche noktayı koymuş;))