Dönüşüm
2021 24. kitabı
Franz Kafka'nın eşsiz edebi anlatışıyla beraber eserinde modern dünyanın sistemini anlamak mümkün. Ana karakterimiz herkes gibi belli saatlerde işe giden ve ailesine bakmakla sorumlu olan biri. Bir gün sabah kalktığında ise bir böceğe dönüştüğünü anlar. Nasıl olur bilinmez ama önceki yaşantısını sürdüremeyecek bir durumdadır. Franz Kafka'nın asıl değinmek istediği nokta ise o kadar iş dünyasından dolayı makineleşmiş hayatlar yaşanıyor ki beden ve zihin kavramları bile yabancılaşmış. Bu yaşamlarda kendilerinden uzaklaşmış insanlar, mutsuz ve yalnız. Hayatın koşuşturmasından bir an olsun uzaklaşılamıyor. Gregor'un ailesinin beklentisi ise eve para getirmek ve ailesine bakmak. Bütün bunlardan yorulan Gregor'un bir anda bir böcek olması ise tamamen değişikliğe sebep oluyor. Doğal olarak ailesi bu durumu öğrenince şaşırıyorlar ve bir süre sonra çıkmaza giriyorlar. Gregor onlar için bir yük oluyor çünkü artık çalışabilecek bir durumda değil. Modern dünyanın içindeki bir sistemin bir parçası değil artık.
MetamorphosisFranz Kafka · Ren Kitap · 2019267,5bin okunma