2021 572. kitabı
Okunma: 02 Ağustos 2021 20:20
Lanetli Çocuk kitabı çıkana kadar aslında seri olarak son kitaptı. Bu yüzden de başı sonu aksiyon doludur. Normal bir olay aslında. Yani ilk başta Voldemort, Bakanlık’ı ele geçiriyor, Sihir Bakanı Rufrus öldürülüyor. Ölüm yiyenlerin saldırılarına uğruyorlar derken epey olay var dememin sebebini de açıklamış oluyorum. Ölüm Yadigarları adının nereden geldiğini de söylemek istiyorum. Toplamda 3 madde var ve bunlar Ölüm Yadigarlarını oluşturan nesneler olarak karşımıza çıkıyor: Mürver Asa, Diriltme Taşı ve Görünmezlik Pelerini. Çok ilginç bir olay daha açığa çıkıyor. Bilirsiniz daha önce Harry ve Voldemort psişik olarak bağlantı kurabiliyorlardı diye söylemiştik. Burada ise ölüm yiyenlerin bir tabusunu öğreniyoruz. O da bağlı bulundukları Voldemort’un adının anılması. Bizim çocuklar bu ismi anınca da orada bitiyorlar ve bizim çocukları yakalıyorlar. Değişik bir mantık ama ütopik eserlerde her türden sürprize hazırlıklı olmak lazım. Bir de bir konuya dikkat çekmek istiyorum. İyiler iyi kötüler kötü. Buna tamam ama ütopik kitaplarda iyilerin tarafında olan herkesin iyi, kötülerin tarafında olan herkesin kötü olduğu düşüncesini ben kabul etmiyorum. Neden? -Selena diye çok öncelerde bir dizi vardı. Bu dizede kısaca 3 kız çocuğu var vs vs. Bu çocuklar sürekli eziliyor hor görülüyor derken şu dikkatimi çekti. Bu çocuklar hep haksız olarak yargılanıp, sürekli eziyet çektikleri göz önüne getiriliyor. Kötü olarak gösterilen bir Kıvılcım karakteri var ve sahnelere çok dikkat ettim aslında birkaç tanesine. Bu kız bir çocuktan hoşlanıyor ama mutlu olamasın diye sihir, beceriksiz olsun diye büyü, yani kızı kötü olmaya zorlayan iyiler var. Çocuk aslında mecburen kötü karakter oluyor çünkü hep aşağılanıyor ve bu aşağılanma onu kötü biri haline getiriyor. Bana sorarsanız hayatta da benzer yanlar mevcut. Çok iyi kalplisinizdir hatta kerizsinizdir. Eşek gibi beklersiniz birilerini, öncelerden tabi, ve bu insanlar bundan zevk alırlar. Size kötü davranırlar, umursamazlar ve siz hep iyi olduğunuz için nasılsa elimin altında, o cebimde derler. Siz sesinizi biraz çıkarsanız, biraz karşı çıksanız bu duruma ne olur? Dünyanın en kötü insanı olur ve böyle anılırsınız. O yüzden biz yine iyilerden olalım, çiçek verene çiçek verelim, vermeyene çiçek bahçesi sunmayalım. Sevdiklerimizi, sevdiğimiz sürece, iyi biri olmaları için yönlendirelim. Olmuyorsa yönelimimizi değiştirelim. Benim kafamdaki son Harry Potter kitabı budur aslında. Son kitap daha çok serinin ekmeğini yemek gibi değerlendirdiğim bir kitaptır. O yüzden efsane burada bitmiştir benim için. Hepinize iyi okumalar ve güzel kitaplarda görüşmek üzere..
Harry Potter ve Ölüm YadigarlarıJ. K. Rowling · Yapı Kredi Yayınları · 200728,8bin okunma