@tozsuzyapraklar moderatörlüğünde @_basri_avci kaleminden #zeynepumudadüşmek kitabını okudum. Şaban Alıyev desteğine çok teşekkür ederim.
Merhaba sevgili kitap dostları, bugün filmlere konu olacak kadar güzel, etkili bir romanla geldim.Yazarla tanışma kitabım oldu.Yazarın akıcı ve sade anlatımının yanında o kadar etkiliydi ki dili her duyguyu yaşadım okurken.İlk başta ,köyde yaşayan, sevgi dolu bir ailede büyüyen Zeynep ve oraya mühendis olarak atanmış çalışmaya gelen ve ilk karşılaştıklarında tek bir bakışla aşka düşen Yunus’un hikayesi çok klişe gelmişti.Ancak yazarın uslubu ve yarattığı karakterler o kadar güçlü ki kitabı elinizden bırakamıyorsunuz, Zeynep’in yaşadıklarına ortak olurken onunla ağlayıp onunla seviniyorsunuz.Toplum baskısının yanında gelenekçi ailelerin düşünceleri , çocuklarının istediklerini görmezden gelen egolarının savaşını veren anneler ve uğruna yitip giden bir hayat..18 yaşında her şeyi geride bırakıp İstanbul’da tek başına yolculuğa çıkan Zeynep’in hayata tutunma çabasını, azmini , başarılarını , kayıplarını okurken etkilenmemek mümkün değil.Böyle hayatların olduğunu bilmek ,yaşanması muhtemel içerikli konular beni çok derin etkiliyor çıkarılacak çok ders olduğunu ,yapılan hataların nelere sebep olduğunu görmek açısından okunması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum.
Kaleminize sağlık ,çok etkilendiğim bir kitap oldu @_basri_avci
#zeynepumudadüşmek #basriavcı #azkitap #kitapönerisi #kitaptavsiyesi #book#bookstagram #bookstagrammer