Umuda Düşmek

2 Haziran 2021
Az Kitap

2021 90. kitabı
Okunma: 24 Temmuz 2021 00:18
Artık keyifli kitaplar okuyacağım dedikçe elimi attığım her kitabın beni dahada hüzünlendirmesi aklıma 'Bana kaderin bir oyunumu bu?' şarkısını getirdi. Biraz kitabın konusundan bahsetmek istiyorum ; Zeynep ve ailesi güzel bir dere kenarında, yeşillikler içinde muazzam bir köyde yaşıyorlar.Ailece birbirlerine çok düşkün ve sıcacık bir ortamları vardır. Bir gün Zeynep ve köyden dostu, sırdaşı Aslı biraz hava almak için dere kenarına inerler, bu arada arabaları bozulan ve ilçeye gitmeye çalışan 3 delikanlı yor sorarlar kızlara... Kızlar mahçup bir şekilde cevap verirler. Ama o an gözleri kesişen ve onda kalan iki kişi vardır. Zeynep ve Yunus... Aralarındaki sevdayı zorlu şartlara rağmen devam ettiriyorlar.Lakin karşılarına sabretmeleri gereken bir durum çıkıyor. Oysa ki Zeynep'in sabredecek zamanı yoktur ve evden 3 cümlelik bir mektup bırakarak kaçmak zorunda kalıyor.Hikayemizde böylelikle başlamış olur. Böyle anlattığım kadar kolay olmuyor hiçbir şey. Sonrasında 'Ne çok sınanan bir sevda ve bir hayat' diye diye okudum. Zeynep ve Aslı'nın dostluğu, Musa Bey'in evlatlarına karşı tutumu beni cok etkiledi.. Yunus' un annesi Elif Hanım evladının hayatına o kadar çok müdahale ettiki, okurken ben yoruldum. Zeynep'in güçlü duruşu gerçekten beni çok etkiledi. Hırsı ile ayakları üzerinde dimdik duran bir kadını okumak bana iyi geldi. Lakin... Bana göre bir insan önüne serilmiş her şansı değerlendirmeli.'Zaten olmaz, yapamayız, yapamam' diyerek ertelememeli. 'Kısmet değilmiş' diye bilmek için elinden geleni yapmalı ama Zeynep önüne sürülen hiçbir şansı değerlendirmedi. İnadından vazgeçmedi. Zeynep benden güçlü kadın profiliyle tam not alırken, hayatına kattığı ve hatta hayatına mal olan inadıyla sınıfta kaldı. Bana göre kitabın en sevdiğim karakteri kesinlikle Turgay'dı. Çünkü o
·256 syf.·
2021 46. kitabı
"Suskunluk bir başına yaşamın evidir." Zeynep, mavi gözleri ve güzelliğiyle köyüne görev için gelen Yunus'a, yakın arkadaşı Aslı ile her zaman gittikleri derenin yanındaki meşe ağacının altında aşık olmuştu. Tabi ki Yunus'da ona... Zamanla birbirlerini görmek için fırsat kolladılar ve birbirlerine daha çok bağlandılar. İki genç birbirini deli gibi severken, mühendis olan Yunus'un tayinini kendi memleketine istemesiyle olaylar başlar. Zeynep'in ve Yunus'un istediği gibi gitmeyen hikayeleri çetrefilli yollara girmelerine sebep olacak. Yunus'u düşünerek ailesinin yanından İstanbul'a kaçan Zeynep neler yaşayacak? Asıl kaçma sebebini sonunda kimler nasıl öğrenecek? Yunus ve Zeynep aşkının sonu nasıl bitecek? Dizilere, filmlere konu olacak harika bir kitap okudum. Okurken ah Zeynep ne masum sevip, seviliyorsun diye içimden geçirirken, olayların gidişatı hem hüzünlenirdi hem de sinir etti diyebilirim. Kendimi yedim bitirdim yapma etme Zeynep ara şu Yunus'u diye Kurgusu harika, sade ve akıcı bir kalem. Kesinlikle okurken karakterler canlanıp zihninizi süslüyor. Böyle romanları çok seviyorum çünkü içinizden, sizden birinin hayatına konuk oluyorsunuz gibi okuyorsunuz. Yani en azından bana hissettirdiği bu oldu. Okurken her karakterin hissiyatı da size geçiyor. Tavsiye ediyorum kesinlikle okunmalı #zeynep "Gerçek buydu işte. Kazananın veye kaybedenin sevgi olup olmadığına bir türlü karar veremedi. Sahi kazanan neydi?"
2021 80. kitabı
@tozsuzyapraklar moderatörlüğünde @_basri_avci kaleminden #zeynepumudadüşmek kitabını okudum. Şaban Alıyev desteğine çok teşekkür ederim. Merhaba sevgili kitap dostları, bugün filmlere konu olacak kadar güzel, etkili bir romanla geldim.Yazarla tanışma kitabım oldu.Yazarın akıcı ve sade anlatımının yanında o kadar etkiliydi ki dili her duyguyu yaşadım okurken.İlk başta ,köyde yaşayan, sevgi dolu bir ailede büyüyen Zeynep ve oraya mühendis olarak atanmış çalışmaya gelen ve ilk karşılaştıklarında tek bir bakışla aşka düşen Yunus’un hikayesi çok klişe gelmişti.Ancak yazarın uslubu ve yarattığı karakterler o kadar güçlü ki kitabı elinizden bırakamıyorsunuz, Zeynep’in yaşadıklarına ortak olurken onunla ağlayıp onunla seviniyorsunuz.Toplum baskısının yanında gelenekçi ailelerin düşünceleri , çocuklarının istediklerini görmezden gelen egolarının savaşını veren anneler ve uğruna yitip giden bir hayat..18 yaşında her şeyi geride bırakıp İstanbul’da tek başına yolculuğa çıkan Zeynep’in hayata tutunma çabasını, azmini , başarılarını , kayıplarını okurken etkilenmemek mümkün değil.Böyle hayatların olduğunu bilmek ,yaşanması muhtemel içerikli konular beni çok derin etkiliyor çıkarılacak çok ders olduğunu ,yapılan hataların nelere sebep olduğunu görmek açısından okunması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum. Kaleminize sağlık ,çok etkilendiğim bir kitap oldu @_basri_avci #zeynepumudadüşmek #basriavcı #azkitap #kitapönerisi #kitaptavsiyesi #book#bookstagram #bookstagrammer
2022 9. kitabı
Elime kitabı ilk aldığımda bu kadar etkileneceğimi düşünmemiştim Kitapta köyde ailesiyle sevgi dolu bir hayat yaşayan Zeynep ve ilk görüşte aşık olduğu Mühendis Yunus’un yaşadıklarını okuyorsunuz . İlk başta sıradan bir aşk hikayesi okuyor gibi hissediyorsunuz ama sonrasında aile ve toplum baskısının ailelerin kendi isteklerini kabul ettirme çabalarının nelere sebep olabileceği gerçeği ile yüzleşiyorsunuz . Oldukça akıcı sıcak ve sürükleyici bir kitaptı . Gerçekte sayısına çok az rastlansa bile iyi insanların var olduğunu okumak ve yazarın çizdiği güçlü kadın imajı bile benim için Umut.️ Benim kalbimde bu hikaye çok farklı bitti ya da ben öyle olsun istedim bilmiyorum ama gözyaşlarımı tutamadım
2021 104. kitabı
Konusu: Zeynep, sevgi dolu bir ailenin kızıdır. Bir gün gizemli bir gençle tanışır ve işte orada aşkın ilk tohumları atılır. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. İnceleme: Ah Zeynep… Genç bir kadını ve yaşadıklarını okudum. Aşk her zaman hayatımızı düzene sokmuyor, bazen de düzenimizi bozabiliyor. Zeynep de aşka düştü ve hiç de umduğu gibi gitmedi hayatı. Bir anda her şey yıkılmaya başladı. Herkesi, her şeyi bırakıp gitmek zorunda kaldı ve o artık eski Zeynep değildi. Kitap çok ama çok güzeldi. Çok yoğun duygular içinde okudum. Bir kadın olarak Zeynep’i en iyi anlayanlardanım. Onun aşkı, masumiyeti, şefkati hepsi o kadar tanıdık ki… Hep söylüyorum biz kadınlar her zaman daha farklı seviyoruz ve belki de bu yüzden bütün çileyi biz çekiyoruz. Yazarımızın kalemi de öyle güçlü ki Zeynep’in tüm duygularını hissedebildim. Kitap ve dili akıcı. Hiç sıkılmadan benim gibi bir oturuşta okuyabilirsiniz. Yazarımızla ve kalemiyle tanıştığım için öyle mutluyum ki… Bu kitap da favorilerim arasında.
·256 syf.·
2021 3. kitabı
İki günde bitirdiğim, etkileyici ve bir o kadar da güzel bir kitap. Eski zaman aşkları gibi bir aşk, ama farklı yorumlanmış bir aşk. Zeynep köylerine mühendis olarak gelen Yunus’a aşık oluyor, hikaye tam da burada başlıyor. Eski zamanlarda aşk nasıl yaşanıyorsa tam da öyle gizli saklı buluşmalarla ilişkileri devam ediyor. Verdiği hissiyat ile kitap okuyucuyu tamamen sürüklüyor. Bir çırpıda bitiyor, bıraktığı burukluk da hemen geçmiyor. Bu hikayenin sonunda Zeynep çok acı çekiyor ama ne olursa olsun güçlü kadın olmayı elden bırakmıyor. Genelde kadın karakterler aşık olunca kitaplarda da filmlerde de güçsüzlükleri ile altları çiziliyor ancak yazar Basri Avcı; bilinen ve alışılmışın dışına çıkarak, eserinde kadının gücünü hafife almıyor. Aksine canlı tutup, şahlandırıyor. Kalemiyle ve satırlarıyla diğer yazarlarımıza ön ayak olmuş bence. Böyle karakterler okumaya hasret kalmışken satırlarıyla beni buluşturan yazarımıza teşekkür ediyor, kalemindeki aydınlatıcı ışığın hiç sönmemesini diliyorum. Kitapsever tüm dostlarıma gönülden tavsiye ediyor, kitaplarla ve hep çok huzurlu kalmanızı diliyorum. 🕊
2022 506. kitabı
Ah be Zeynep! Ben şimdi nasıl anlatayım seni, yarım kalmış hikayeni. Seni hem çok sevdiğimi hem de sana nasıl kızdığımı. Senin sustuklarını ben nasıl susacağım. Hikayeni okurken hissettiklerimi nasıl dökeyim kelimelere? Kusura bakmayın arkadaşlar, evet bir #kitapyorumu yazıyor olmam gerekiyor şu anda ama Zeynep’in hikayesi öyle derinden etkiledi ki beni, okurken öyle çok konuştum ki Zeynep’le hala ona söyleyeceklerim var dilimde de ondan böyle başladım yorumuma. Bu kitabı okuduktan sonra sizde hak vereceksiniz bana biliyorum. #zeynepumudadüşmek daha ilk sayfadan sizi içine alan, duru bir dille yazılmış, bana adeta bir #fakirbaykurt kitabı okuyor hissi veren muhteşem bir roman. Değerli büyüğüm ve meslektaşım @_basri_avci yazmamış, çizmiş adeta bu hikayeyi. Sizi de içine alıyor karakterler hemen ve okumuyor yaşıyorsunuz onlarla birlikte. Toroslar’ın eteklerinde bir köyde kendi halinde bir hayat süren Zeynep’in, görür görmez yüreğini #aşk ateşiyle yakan Yunus ile karşılaşması ve sonrasında yaşananlar anlatılıyor bu kitapta ama böyle bir cümle ile özetlenecek bir hikaye değil. Günümüzde unutulan bir #masumiyet var Zeynep’in aşkında. Beni çok kızdıran hadi ama Zeynep yapma artık dedirten bir #gurur ve #inat var. Hem kor gibi yanış hem de bunu #ölesiye gizleyiş var. Size diyebileceğim tek şey mutlaka bu kitabı okumalısınız. Yunus’a ve Zeynep’e sizde kızmalı ama yine de umutla sonunu beklemelisiniz bu aşkın. Ve kitabı kapattığınızda siz de benim gibi uzun süre veda edememelisiniz Zeynep’e.Hatta belki siz de benim gibi kendi sonunuzu yazmalısınız bu hikayeye. @1kitap.ve.kahve canım okurken döktüğüm gözyaşlarımın hesabını bir ara sormalıyım sana ama bu nefis kitap tavsiyen için teşekkürler iyi ki okudum.Arkadaşlar sizde #mutlakaokuyunderim bu kitabı Sağlıkla ve
2021 35. kitabı
Okunma: 26 Eylül 2021 03:24
OKUDUM BİTTİ @paradoks.okur.yazar @1kitap.ve.kahve @_basri_avci Şaban Alıyev #zeynepumudadüşmek #tozlukitaplarokuyor Kitap Adı: Zeynep Umuda Düşmek Kitabın Yazarı: Basri AVCI Kitabın Yayınevi: Az Yayıncılık Sayfa Sayısı: 250 Kitap Yorumu : Zeynep Zeynep değil aslında. Biraz Anadolu kokuyor. Güzel akıllı olmak duygularına yenilmeyeceği anlamına gelmez. Sevginin bedelini ağır ödedi. Neyse ki şans ondan yana oldu. Kendini adamak, sevdiğinin mutluluğu için hayatından çekilmek ( gerekmese de) zor olsa gerek. Hiç kimse hiçbir yükü tek başına omuzlamamalı bence. Herkes kendine mutluluğu hakettiğini hatırlatmalı. Hayat yalnız yaşanmayacak kadar zor ve çetrefilli. Kitabın sonu acıklı bitse de herşey gün yüzüne çıkmaya mahkum. Akıcı bir dille yazılmış, Türk filmi tadında, yer yer kendi kendinize Zeynep&Yunusa ah diyerek söylemeceğiniz bir kitap. Sevenler kavuşamıyorsa tek nedeni engeller değil, İletişimsizliğin daha büyük bir payı var bana göre. Her konuda karşındakine açık olmalı insan. İletişimsizlik yüzünden 6 koca yılın 2 sevenin yalnız geçirmesi en büyük kanıt buna. Şimdi değilse ne zaman. Geriye sadece kalp ağrısı kalır, bekleyen kapanmayan gözle. Keyifli okumalar dilerim şimdiden. Kitap: Bölüm yok. Grçişler var sadece. (Alıntı) : '' 'İnşallah bensizliğe kolay alışırsın babacığım.' diye mırıldandı. Yol karanlık, gece karanlık, Zeynep'in içi iste hepsinden karanlıktı. '' #kitap #okumak #yazmak #mavi #zeynepumudadüşmek #basri_avci #roman #azyayıncılık
ZeynepBasri Avcı · Az Kitap · 202176 okunma
" Sevdim, yalnızca çok sevdim.. "
2022 5. kitabı
Okunma: 21 Ocak 2022 20:39
Öncelikle kitabın yazarı Sayın @_basri_avci ya zarif bir not yazarak ve imzalayarak göndermiş olduğu bu güzel kitap için yürekten teşekkür ediyorum... Sade ve anlaşılabilir bir dille kaleme alınan kitap, güzeller güzeli Zeynep'in yıllar sonra geldiği babaevinde kardeşiyle paylaştığı odasında iken geçmişe, hatıralarına doğru çıktığı yolculukla başlıyor.. Yaşadıklarını, yaptıklarını ve yapmak zorunda kaldıklarını anlatırken kendini "Sevdim, yalnızca çok sevdim." diyerek ifade edebilen, sevgisinden dolayı çok sevdiği ailesinden, köyünün masalımsı hayatından ayrılarak acımasız bir o kadar da zorlu bir hayata doğru yola çıkmak zorunda kalan Zeynep'in umuda doğru çıktığı yolculuğun romanı bu... Kimi zaman sizi heyecanlandırarak sayfaları çevirtecek olan, kimi zaman kızacağınız, kimi zaman gurur duyacağınız, kimi zaman da Zeynep'in acısını yüreğinizde hissetmenizi sağladığı için akacak gözyaşlarınıza engel olamayacağınız, her sayfasında mutlaka ama mutlaka hayatımızdan bir şeyler bulacağımız bir eser çıkmış ortaya.. Kaleminize, yüreğinize sağlık Sayın Basri Avcı Zordu kadın olmak, hele o kadın yalnız bir anneyse. Oysa herkes kendi kaderinde kendine yolculuk yapmaktan öte bir şey yaşamıyordu.
2021 26. kitabı
Ah Zeynep ne vardı sanki bu kadar gururlu olacak... ️Zeynep toroslarda bir köyde sessiz sakin bir hayat yaşamaktadır. Taki birgün arkadaşı Aslı ile dere kenarında Yunus'u görene kadar. O günden sonra hayatı değişir. Aşk kıvılcımları düşer kalbine yakıp kül eder onu. Köyde gizli gizli dere kenarında buluşurlar. Yunus artık gizli görüşmelerden sıkılıp onu istemeye geleceğini söyler. Zeynep bir türlü istemez. Ailesine açıklayamayacağını düşünür. Gerçi Yunus'u annesi de bu aşka sıcak bakmaz. Komşularının kızı ile evlenmesini ister onun. Yunus ilçede mühendis olarak görev yapar ama bir süre sonra tayini çıkar. Son kez Zeyneple buluşmak için dere kenarında buluşurlar ve birlikte olurlar. Yunus'u köyden gitmesi ile Zeynep eskisi gibi değildir. Birgün hamile olduğunu öğrenir. Ailesine hiçbir açıklama yapamayacağı için evden kaçar. Ailesi perişan olur biricik kızları Zeynep neden niye gitmiş olabilir diye kendilerini yerler.İstanbul'a gelen Zeynep çaresiz bir oraya bir buraya gider. Sonra İlknur'la tanışır. Abla dediği İlknur ona kol kanat gerer. Karnında Yunus'u bebeğini taşıyan Zeynep ona hiçbir şey anlatmaz ve izini kaybettirir. Yunus Zeynep'e ulaşamamanın verdiği hüzünle yıkılır. Zeynep ise çocuğunu tek başına büyütür. Yıllar sonra İstanbulda kardeşleriyle karşılaşan Zeynep babasının hasta olduğunu öğrenir ve hemen köye gider. Tekrardan biraraya gelen aile çok mutludur. Ancak Zeynep'in kalbi bu mutluluğu kaldıramaz ve hayata gözlerini kapatır. Kitabın okurken gözyaşlarıma engel olamadım. O kadar güzel anlatılmış ki Zeynep'in hikayesi. Yazarımızın anlatım tarzı dili kurgulaması çok iyiydi. Kaleminize sağlık... ️ #bloghemsire #hayriyeesahn #okudumbitti #kitapönerileri #bookstagram #kitaptanıtım #kıtaptavsiyesi
1000k