2021 123. kitabı
Merhaba kitap severler, Size çocukluk anılarına götürülücek,sobanın başında elektriklerin kesildiği anda,sobanın başında anneanne yada babaanneden dinlediğimiz masallar,hikayeler,efsaneler, dinlediğin o sıcacık aile özlemi pahabicilemez... Kitap Yorumu Yazarımız, annesinden dinlediğim hikayeyi kaleme almış...Kitapta ara ara tarihi bilgiler ve dönemin şartları göz önünde bulundurarak kurgulanmış... Yazar Recep Bey'in askere gideceği son gece elektrik kesildiğinde annesi Fatma Hanım'dan hevesle hikaye anlatmasını ister.Merven Devleti döneminde filizlenen aşk hikayesi olan #nartanesini anlatır. Kırsal bir alanda Nar bahçelerin içinde küçük evlerinde güzelliğiyle dikkat çeken bir kız çocuğu dünyaya gelir.İsmi nar tanesi olur. Nar tanesi küçik yaşta annesini kaybeder.Bütün bakımı yaşlı babasında kalır.Aradan uzun yıllar geçer ve kızına evlenmek istediğini söyler.İyi yürekli Nar tanesi müsade verir...Fakat üvey anne kötü huylu büyülerle uğraşmaktan geri durmayan huysuz bir kadındır.Zamanla baba ve kızın arasında nifaklar sokar. Üvey anne Nar çiçeğine nasıl zarar vericek? Şehzade Mensur ile yolları,nasıl keşisecek? Sorularla geçen bir aşk hikayesinin sonu ne olucak? Vuslat teki öncülüğünde @arisanatyayinevi 'ndan çıkan #yazar.recep.firat 'ın kaleme aldığı #nartanesi isimli kitabı #vuslatınkitapkurtları ekibiyle okuyup inceledim. #fundaileheryerdeoku #books#bookstagram #heryerdeoku#fyp #etamin
2021
Nar TanesiRecep Fırat · Arı Sanat Yayınevi · 202029 okunma