Ölüm, bir iskelet ya da tırpanlı yaşlı bir adam değil, aksine kendini işine adamış, muhteşem bir stile sahip bir kadın.
Sandman serisinin en merak edilenlerinden olan Ölüm için böylesine güzel bir manga çalışması yapılmış olmasından büyük mutluluk duyuyorum. Çizgi roman ve manga çizimi farklılığından Sandman'de yer alan düşlemin efendisi tam bir prens gibi çizilmiş ama şahsen yadırgamadım bu hali ve hikaye enfes idi.
Sandman'de sonsuzlardan Kader'in tüm kardeşleri toplaması ve Morpheus'un Cehenneme gitmesi hikâyesi ile manaya giriş yapıyoruz sonrasında boşalan cehennemde ölülerin nereye gittiğini hepimiz merak etmiştik, burada onun cevabını bulurken aynı zamanda Ölüm'ün yaşantısına dalıyoruz burada bize kardeşlerden Hezeyan ve Keder eşlik ediyor. Tıpkı Sandman içerisinde tarihi şahsiyetler ile karşılaştığımız gibi burada da karşılaşıyoruz. Edgar Allan Poe ve niceleri... Meğer hepsi sonsuz ızdıraptaymış...
Tadı damağımızda kalan harika bir manga. Jill ThompsonÖlüm: Ölüm’ün KapısındaOguzhan Duman