Puan vermedi·488 syf.····Okunma: 08 Ağustos 2021 14:10 #Ağustosyorum2021
#JoséRodriguesDonSantos
#İsa'nın Son Sırrı (484 sayfa)
Ayın ilk kitabıyla merhabalar efendim.Kitabın son bölümünde yazarın notu var.Diyor ki,bu kitapta geçen konular tek bir şey hariç gerçektir.Sonra da başlamış kitabı yazarken yararlandığı kaynakların listesini çıkartmaya.
Tabi ki bugüne dek,merak edip te İncil de ne yazar diye okumaya yeltenmedim.Bu kitap sayesinde İncil ide okumuş kadar oldum,onu belirteyim.
Gelelim kitabın konusuna,
Sevgili akademisyenimiz Noronha istemeden de olsa bir maceranin içinde bulur kendisini.Roma da eski İncil el yazmalarını inceleyen prof.Patricia Escalona boğazı kesilerek öldürülmüştür.Noronha da aynı dönemde Roma da bulunduğundan,prof.Escalona Roma ya ilk geldiğinde arkadaşı olan Noronha yı aramış, dolayısıyla maktülün cep telefonundaki son görüşme bu olmuştur.Polisle işbirliği yapmak zorunda kalır.
Ancak aynı günün ilerleyen saatlerinde Dublin de özel bir kütüphanede benzer bir calışma yapan Alexander Schwarz da aynı şekilde öldürülür.Ertesi sabah ta Bulgaristan'da prof.Vartolomeev de öldürülür.Her cesedin başında bir not bulunur.Sifreli notları cözen Noronha,ve İtalyan detektif Valentina nın yolu Roma, Dublin ,Sofya dan sonra Kudüs'e uzanır. Orada yolları bir baska detektifle ve Arkan vakfıyla kesişen ikiliyi neler beklemektedir
Hz.İsa'nın yaşadığı dönem ,havarilerine söylediği sözler,yahudilikle Hıristiyanlık arasındaki müthiş benzerliğin gerçek sebepleri,hatta Hristiyanların yahudilerden nefret etmesinin gerçek sebepleri,İncil in hangi sartlarda nasıl yazıldığı,hangi bölümlerinin sahte olduğu,daha neler neler...
Merak ediyorsanız .mutlaka okumalısınız.Sonu ise ram bir ters köşe.Kesinlikle tavsiye ederim.