2021 187. kitabı
Bir çocuk kitabı öğretici olabilir mi? Açıkçası son zamanlarda çocuk kitaplarında öğretici seviye biraz düştü. Bence çocuk kitapları çocukları eğlendirirken öğretmeli. Yani öğretici seviye hiçbir zaman düşmemeli ki çocuğun okuduğu her kelime hayatına katkı sağlasın. #sevgilidodo kitabının kesinlikle öğretici yönü çok zengindi. Çocuk kitaplarında her zaman çok görsel olmalı mı? Küçük yaş grubu okuyacaksa tabi ki yazı daha az olmalı. Küçük çocukların görsel hafızası ve hayal gücü gelişmeli diye düşünüyorum. Ama 8 yaş ve üstünün okuyabileceği kitaplarda görselin çok fazla olması gerekmiyor. Çünkü çocuklarımız okuduklarını anlayarak zihinlerinde canlandırıyorlar. Bu kitapta 8 yaş ve üzerine hitap ettiği için görsel az yazı çoktu. Ayrıca yazarımızın anlatımını çok beğendim. Sevginin her türünü çocuklarımıza aşılamak adına ortaya harika bir eser çıkartmış. Aslında sevginin neden önemli olduğunu da hissettirmiş. Bence bu kitabı çocuğunuzla beraber sizde okuyun. Günümüz ile ilgili değinilen kısımları da olduğu için çocuğunuzun anladıklarını kendi cümleleriniz ile harmanlayabilirsiniz. Yani daha ayrıntılı anlamasını sağlayabilirsiniz. Yazarımız bu tarz içerikleri olan eserleri daha çok bizlere sunmalı . Çünkü böyle güçlü eserlere ihtiyacımız var. Mutlaka okuyun.
Sevgili DodoBerna Olgaç · Mühür Kitaplığı · 202111 okunma