Puan vermedi·268 syf.····Okunma: 09 Ağustos 2021 21:30 Hepimiz deneyimlerimiz, ilişkilerimiz, düşüncelerimiz ve duygularımızın sonucunda büyüyen ve gelişen kişilikleriz. Bizler bir hayatı oluşturmaya yarayan parçaların toplamıyız.
Ahh Dibs.. Okurken hüzünlendirip, güldüren, düşündüren, davranışlara verilen tepkilerin önemini yeniden gözler önüne seren muhteşem çocuk..
Hep söylediğimiz gibi insanların hayatının temel taşları 0-6 yaş arasında şekillenir. Bunların şekillenmesinde en önemli etken ailedir. Aileden sonra yakın çevreyle ilişkiler okul ve öğretmendir. Çocuklar doğuştan sevgiyle hayata başlar, sevgi gördüğü yerde güveni arar ve güveni bulduğu yerde huzuru mutluluğu yaşamaya başlar. İşte Dibs'in ki de böyle bir hikâye. Başlangıçta ciddi davranış sorunları olduğu gözlenen bir çocukta güçlü ve sağlıklı bir kişiliğin ve hatta üstün zekâsının ortaya çıkış hikâyesi.
Gerçek bir yaşantıdan isimler değiştirilerek alıntılanan bu kitapta kendimizden, belki de çevremizden esintiler bulup kendimizi süzgeçten geçireceğimiz keyifli ve bir o kadar da sancılı bir okuma süreci
Özellikle ebeveynlerin, eğitim camiasında bulunanların ve aslında çocuklarla öyle ya da böyle bir şekilde iletişim halinde olan hepimizin kesinlikle okuması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum. Keyifli okumalar