#okudumbitti #kitapyorumu
Herkese merhaba, Sima topraklarında yetişen Yüsra ile tanışmaya hazır mısınız?Yoruma bekliyorum.
Annesini doğduğu gün kaydeden,amcası ve yengesi ile birlikte yaşayan,adı Sima topraklarına nam salmış,gözü kara,adaletli ve bir o kadar da yardımsever ama yüreği yaralı bir kuş Yüsra.10 yaşından beri yüzünde peçe ile dolaşır.Amca oğlunun kaçırdığı kız yüzünden berdeli kabul eder.Evleneceği kişi Berzan,İstanbul'da yaşar ve bu olaylardan habersizdir.Berzan,annesi Berivan Hanım'ın telefonu ile doğduğu topraklara gelir ama bu geliş evlilik için değil intikam içindir.Babasının söylediği söz ve Yüsra ile arasında geçen olay nedeniyle o da bu evliliğe razı olur.Ama bu evlilik ile olaylar durulacağına aksine ortalık yangın yerine dönecektir.Bu yangından kurtulan da olacak, cayır cayır yanan da olacaktır.Yüsra ve Berzan aşkına konuk olalım.
Yüsra annesini niçin kaybetti?
Neden yüzünde peçe ile dolaşıyor?
Amcaoğlunun kaçırdığı kız kim?
Yüsra bu berdeli niye kabul etti?
Berzan'ın annesi Berivan Hanım'ın planı ne?
Berzan bu evliliği nasıl kabul edecek?
Bu ikiliyi nasıl bir hayat bekliyor?
Nasıl güzel bir kitap okudum.Güçlü kadın karakterleri okumak bana çok büyük bir keyif veriyor.Yüsra'da tam da böyle bir karakterdi.Dik başlı,adaletli,dediğim dedik ve her ne olursa olsun ayakta durabilen bir kişilik.Doğduğu gün mücadelesi başladı aslında.Berzan ile yaşadıkları ayrı bir olaydı zaten.Ve o geçmiş zaman zaten fitili ateşleyen bir durum oldu.Ama o Berivan ve kızı Havin aman yarabbi dedim.Vallahi ikisini ıslak odunla dövesim geldi.Lakin ilahi adalete her zaman inanırım.Hakeden hakkettiğini bulur.Yalnız o son,kafamda bir çok soru işareti ve merak bıraktı.Berzan ve Yüsra birbirlerinin yaralarını hem kanattılar,hem merhem oldular.Benden bu kadar,devamını kitaptan okuyun.Seveceğinize eminim.Keyifli okumalar diliyorum.